La vall d’Ordino a la zona de Tristaina, jaciment arqueològic potencial

Les Jornades Europees del Patrimoni han hagut d’adaptar dissabte la seva agenda al temps i la pluja que cau intermitentment. Les rutes de la pedra seca s’han fet encara que modificant algun aspecte i la tarda s’ha dedicat a l’estudi dels arqueòlegs de la UAB a la zona de Tristaina, entre altres punts d’Ordino.

El resultat del treball presentat aquest dissabte a Cal Pal dins les Jornades del Patrimoni és una previsió d’una recerca a mitjà termini.

Aquesta primera fase s’ha dut a terme gràcies al conveni entre comú d’Ordino, Patrimoni de Govern i la UAB i el que s’ha vist és que hi ha un potencial arqueològic. Ara el que caldrà és que l’equip d’arqueòlegs furguin les restes per buscar respostes.

La mirada que se li donarà ara a l’alta muntanya, sobretot quan ens trobem una filera de pedres serà molt diferent, segons la cònsol menor d’Ordino.

A Cal Pal també s’han aplegat interessats i professionals de l’arqueologia. Entre altres el debat ha destacat el fet de la presència de cultius per sobre dels 2.200-2.400 metres.

No s’ha pogut determinar quin tipus de producte es feia créixer tant a munt, però probablement aquesta serà una pregunta a contestar en la següent fase de l’estudi.