La vall del Madriu llança una línia de marxandatge

madriu 1

La vall del Madriu-Perafita-Claror celebra el desè aniversari de la declaració com a bé d’interès cultural per la UNESCO amb la posada a la venda de material de marxandatge. La comissió de gestió veu fonamental la promoció d’un dels actius importants del país.

El desè aniversari de la declaració de la vall del Madriu-Perafita-Claror com a paisatge cultural per la UNESCO culmina amb la imminent posada en marxa del centre d’acollida que s’instal·larà els propers dies a la plaça Lídia Armengol, d’Andorra la Vella.

També ja és en marxa una pàgina web per promocionar la vall, i des d’avui, les oficines de turisme d’Escaldes-Engordany, Andorra la Vella, Encamp i Sant Julià de Lòria compten amb productes de marxandatge reciclables i biodegradables, amb la col·laboració dels usuaris del Taller Xeridell, de l’escola de Meritxell. Aviat també es podrà adquirir el DVD amb el documental sobre els 10 anys de la declaració per part de la UNESCO. La cònsol de Sant Julià de Lòria i presidenta de la comissió de gestió de la vall de Madriu,Montserrat Gil, ha assegurat que “tenim una vall esplèndida” però reconeix que s’ha de “potenciar molt més”.

Un dels reptes que encara té pendents la vall del Madriu és resoldre el conflicte amb els cortalans, que reclamen accés rodat a les seves propietats. La directora del pla de gestió de la vall del Madriu, Susanna Simon, afirma que hi estan treballant però que “no és fàcil” casar “el que ells demanen amb la conservació dels valors excepcionals que té la vall i que han fet que sigui patrimoni de la humanitat”.

La comissió de gestió de la vall del Madriu està analitzant i tractant les dades obtingudes amb la instal·lació aquest estiu d’ecocomptadors. A més, es vol millorar la implantació dels ecoguardes per evitar actes vandàlics en diferents indrets, com el refugi de Fontverd.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.