La Vall de Núria acull aquest cap de setmana, 9 i 10 de juny, l’emblemàtica cursa l’Olla de Núria. Aquesta XIIa edició manté el canvi aplicat el 2016 pel que fa a les dates de desenvolupament de la cursa perquè tant la Clàssica de l’Olla de Núria, com l’Olla Vertical es desenvolupen en un entorn inclòs dins del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser. Per aquest motiu, i atès que des de mitjans de juny fins a mig setembre l’estació es troba en època de nidificació d’espècies protegides, s’ha hagut de modificar la jornada de celebració d’ambdues curses.
La Clàssica Olla de Núria gaudeix d’un marc muntanyenc incomparable, i un ambient festiu que la converteix en la cita ineludible de qualsevol corredor de muntanya. De fet, un any més, l’expectació que ha despertat aquesta cursa ha estat tan gran que les places disponibles es van esgotar just unes hores després de l’obertura de les inscripcions. Com a conseqüència, molts corredors han quedat fora de la cursa i completen una llista d’espera.
La cursa de l’Olla segueix creixent, amb la voluntat de ser una cursa internacional que defensa i reivindica el paper de l’esport català i de Catalunya al món. A més, any rere any l’Olla de Núria destina una part de les inscripcions a participar en alguna causa solidària, fet que encara en fa més interessant la participació.
 
La cursa clàssica
L’Olla de Núria compta amb 21,5 km de recorregut, és una cursa de muntanya on no es trepitja ni un metre d’asfalt. El 72% del seu recorregut és per sobre dels 2.700 m. L’Olla clàssica ascendeix al Puigmal, a 2.913 metres, per acabar baixant des del Pic del Segre, 2.809 m, tot passant pel Coll de Finestrelles, control de pas de la cursa, continuant l’ascens al pic de Finestrelles, 2.827 m, i seguint el coll i pic d’Eina. Després de passar pel pic de Noufonts, se situa el control de pas al Coll de Noufonts a 2.651 m. Finalment hi ha la pujada al coll de Noucreus, 2.799 m, i acabant pel Puig de Font Negre 2.727 m i el Pic de l’Àliga, 2.472, fent l’arribada a l’esplanada davant del Santuari. El desnivell acumulat és de 3.880 m.
L’Olla clàssica és una cursa autosuficient amb una dificultat tècnica que la fan exigent, compta amb unes vistes i entorn immillorables.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada