Els sindicats de la funció pública convoquen la vaga del 19 de febrer al 19 de març. Un mes de vaga i després dels festius de carnaval, per no afectar els empresaris del país. Així ho han anunciat els sindicats al Govern aquest dimarts lliurant-li un preavís.

El portaveu de la Plataforma de funcionaris, Gabriel Ubach, recorda que van decidir per majoria que la vaga seria “indefinida i, per tant, no vol dir que no es pugui allargar”. Ara cada sindicat es reunirà i decidirà quins dies setmanals farà de vaga i quines accions durà a terme. Quan vagin tancant les dates, avisaran amb 24 hores d’antelació el Govern.

Pel que fa a si els funcionaris haurien de cobrar els dies de vaga, els sindicats defensen que sí, ja que no hi ha cap regulació que ho impedeixi i culpen els executius de no haver regulat aquest dret abans. “No hi ha cap document que ens digui que se’ns poden treure els dies o que pot comportar una suspensió del contracte de treball”, ha dit Ubach afegint que aquest no serà un punt que els faci tirar enrere. “Hem arribat a un moment en què de tant tensar la corda, s’ha trencat”. 

Finalment, els sindicats han deixat clar que ha de ser el Govern qui estableixi els serveis mínims.

Han recordat que si l’executiu de DA tira les lleis de la funció pública i del codi de relacions laborals enrere i es disposa a negociar, encara s’és a temps d’aturar la vaga.

1 comentari

  1. Després dels festius de carnaval, per no afectar els empresaris del país?
    No serà perquè la setmana 15F són vacances escolars?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada