El  Comú d’Encamp i el Govern han signat aquest dijous el conveni a través del qual la corporació comunal cedeix terrenys per a la ubicació del futur heliport nacional a les Tresoles.

Es tracta, tal com han posat en relleu el ministre d’Ordenament Territorial i el cònsol major d’Encamp del “primer pas” per començar a donar forma al projecte. De fet, la setmana que ve el Govern licitarà l’equip multidisciplinari que ha de fer els estudis complementaris sobre la futura infraestructura. Un cop l’Executiu disposi dels terrenys necessaris per a l’heliport nacional, per a la qual cosa s’haurà de fer un pla especial, es farà la urbanització de la zona que tal com ha comentat el titular d’Ordenament Territorial, Jordi Torres Falcó, tindrà un cost de 2 milions d’euros. La previsió és que el 2019 ja pugui estar en funcionament.

El Comú d’Encamp i el Govern han signat aquest dijous el conveni a través del qual la corporació comunal cedeix al Govern, de manera gratuïta, terrenys comunals que han de permetre disposar de la superfície necessària per ubicar el futur heliport nacional a les Tresoles. Un cop es tiri endavant el pla especial per alliberar els terrenys de particulars, es podrà iniciar la urbanització de la zona, que també anirà a càrrec de l’Executiu i que tindrà, tal com ha concretat el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres Falcó, un cost aproximat de dos milions d’euros. Es preveu que aquesta urbanització es pugui impulsar aquest 2017.

Tant Torres Falcó com el cònsol major d’Encamp, Jordi Torres Arauz, han destacat que amb el conveni signat aquest dijous es dona “un primer pas” per a la materialització del projecte. De fet, ja de cara a la setmana que ve el Govern té previst licitar un equip multidisciplinar que ha de fer “estudis molt més concrets de com s’ubicarà la plataforma, on estaran els dipòsits de querosè, els hangars…”, ja que ha afegit que els que es tenen fins ara “avalen” la ubicació de l’heliport nacional a les Tresoles, però aquests serviran per concretar-ne els detalls.

Torres Falcó ha destacat que ara s’aniran completant les diferents fases, la dels estudis previs i la urbanització per posteriorment fer la construcció de l’heliport en si i que la voluntat seria que “cap al 2019” ja es pogués tenir acabat el projecte i la infraestructura pogués començar a funcionar.

Tant Torres Falcó com Torres Arauz han posat en relleu la importància de la signatura d’aquest conveni i, en aquest sentit, el cònsol major encampadà ha remarcat la “satisfacció” perquè s’hagi pogut trobar, finalment, una ubicació per a l’heliport ja que “fa temps que la societat demana” una infraestructura d’aquestes característiques. Quant al fet si pot provocar molèsties als veïns, el cònsol ha recordat que la urbanització que està més propera és la de la Cabeca i que en una reunió amb els promotors aquests en van fer una valoració positiva ja que la proximitat de la infraestructura els pot suposar “un revalorització” dels terrenys. A la resta no es preveu que hi hagi d’haver moltes molèsties ja que el vol dels helicòpters ja serà més elevat. De la seva banda, Torres Falcó ha destacat també la “bona predisposició dels veïns” afectats pel pla especial.

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada