upcLa Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), a través del centre d’innovació tecnològica CD6, ha desenvolupat una càmera de reconstrucció en 3D que millora la qualitat de les imatges resultants i té la meitat de cost que els equips que existeixen actualment.
 
La càmera funciona amb una successió de polsos làser, que mesura la distància entre diferents punts per obtenir imatges en 3D. El dispositiu incorpora un nou sistema d’escaneig patentat per l’equip d’investigadors del CD6 que obté prestacions superiors en termes de cost, resolució espacial, distància de mesura i resistència a condicions ambientals com la pluja o la neu. La patent s’ha estès als països europeus, els EUA, Israel, Japó i la Xina.
 
El nou desenvolupament compta amb el suport de la Generalitat a través d’ACCIÓ – l’agència per a la competitivitat de l’empresa catalana- i del programa Valtec, que té l’objectiu d’impulsar els processos de valorització de la tecnologia per tal que arribi al mercat.
 
Segons Santiago Royo, director del centre CD6, “la càmera ja ha despertat l’interès d’inversors per aplicar-la en àmbits concrets, com l’aeronàutica o els vehicles robòtics”. Amb el suport del programa Valtec, diu Royo, “podem finançar el cost d’un segon prototip i accelerar el procés de comercialització i arribada al mercat”.
 
La càmera resultant tindrà un cost aproximat de 20.000 euros i s’aplicarà en sectors tan diversos com l’audiovisual, el ferroviari, la robòtica o l’aeronàutica.
 
Programa Valtec de valorització tecnològica
 
El programa Valtec d’ACCIÓ  impulsa projectes que transformen el coneixement científic en una tecnologia útil pel mercat industrial.  Així, es pretén donar valor comercial a una nova tecnologia perquè sigui transferida a les empreses. En els últims 4 anys, Valtec ha destinat 10,5 milions d’euros a projectes majoritàriament del sector biotecnològic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada