La Universitat d’Andorra subscriu un conveni per reforçar el programa de beques esportives ARA

El  secretari d’Estat d’Esport, Jordi Beal; el rector de la Universitat d’Andorra, Miquel Nicolau; el ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, i la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert han presentat aquest dijous al matí el conveni subscrit entre el Govern d’Andorra i la Universitat per facilitar als joves del programa de beques ARA la realització dels seus estudis a la Universitat. Es tracta de facilitar als esportistes la possibilitat d’emprendre o seguir els seus estudis. Els vuit estudiants que participen en el programa ARA i que es veuen beneficiats per aquest conveni són esportistes del món de l’esquí, el judo i l’atletisme.

Després que l’any 2013 s’hagués posat en marxa el batxiller lliure i esportiu dins el programa ARA per a esportistes universitaris i que se signés un conveni de la Universitat de Perpinyà per acollir estudiants del país, aquest dijous s’ha signat un conveni de col·laboració entre la Universitat d’Andorra i el Govern d’Andorra pel qual el centre universitari farà les adaptacions d’horaris, de calendari i seguiment i tutories virtuals i personalitzades per a aquells esportistes que mantinguin un calendari d’entrenaments i els estudis universitaris. L’objectiu és que les exigències i la dedicació en l’esport no siguin impediment perquè els atletes puguin emprendre una carrera universitària.

El conveni amb la Universitat d’Andorra permetrà als esportistes del país seguir o començar amb la carrera universitària allà on desitgin a través del programa ARA. El conveni inclou les adequacions i les ajudes que la Universitat fa temps que té per als esportistes matriculats. Part del conveni ha estat redactat d’acord amb les necessitats que han mostrat els vuit esportistes que participen dins el programa de beques esportives ARA.

Els esportistes no només es troben dins del món de l’esquí sinó també en altres disciplines com el judo i l’atletisme. Es tracta, segons el rector de la Universitat d’Andorra, de “facilitar que als estudiants que tenen problemes de temps els puguem adaptar els horaris i els estudis”, ha explicat. De fet, segons el rector, aquest conveni inclou dues característiques d’identitat i definitòries de la Universitat com és la possibilitat de fer un seguiment personalitzat dels estudiants, “tutories de reforç, presencials i exclusives”, i aprofundir en la metodologia virtual. El rector també ha comentat que s’inclouen en el conveni, per exemple, les pràctiques de determinades carreres.

(Text i foto: ANA)

TOTES LES NOTÍCIES