udaLa Universitat d’Andorra (UdA) organitza amb el Camões – Instituto da Cooperação e da Língua, I. P., un Curs de llengua i cultura portugueses. L’objectiu del curs és oferir un coneixement general elemental de la llengua i la cultura portugueses, corresponent al nivell A1. La preinscripció està oberta fins al 21 de febrer a www.uda.ad.

Per això, al llarg d’aquest curs s’abordaran les característiques lingüístiques generals de la variant europea de la llengua portuguesa per poder assolir i desenvolupar un nivell bàsic de comprensió lectora, expressió escrita i expressió oral en situacions comunicatives quotidianes. Pel que fa als continguts culturals, l’objectiu és que l’estudiant comprengui i aprofundeixi en els aspectes comunicatius i pragmàtics bàsics del portuguès: formes de tractament, expressions habituals; com també en els principals aspectes de la cultura portuguesa a través de la literatura, la música, els símbols, la història i la geografia de Portugal.

L’activitat està dirigida tant a la comunitat universitària com a qualsevol persona interessada major de 18 anys. No es requereix tenir coneixements previs de llengua portuguesa per tal d’inscriure-s’hi, i la durada serà de 45 hores durant aquest segon semestre del curs acadèmic, començant el 25 de febrer del 2014 i finalitzant el 19 de juny del 2014. Les classes, impartides per la professora Paula Ribeiro, tindran lloc a la Universitat d’Andorra els dimarts de 18.00 h a 19.30 h i els dijous de 17.30 h a 19.00 hores. El preu és de 30 euros (gratuït per als estudiants de formació reglada i per al personal de la Universitat d’Andorra).

El curs està reconegut per la Universitat d’Andorra amb 3 crèdits europeus de lliure elecció.

 Conveni de col·laboració

L’objectiu del Conveni de col·laboració de la Universitat d’Andorra amb el Camões – Instituto da Cooperação e da Língua, I. P., signat el passat mes d’octubre del 2013, és posar en valor l’estatut i el coneixement de la llengua portuguesa. Segons l’acord, el Camões, I.P., posa a disposició un docent de la xarxa d’Ensenyament del Portuguès a l’Estranger (EPE) perquè es pugui oferir a la Universitat d’Andorra el curs de llengua i cultura portuguesa de 3 hores setmanals. També s’hi preveu promoure la realització d’activitats culturals a l’UdA a través de la Coordinació de l’Ensenyament EPE d’Andorra i del Centro de Língua Portuguesa / Instituto Camões de Barcelona.

 

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada