Si tot continua el seu curs, aquest 2016 Andorra disposarà d’una nova universitat. Es tracta d’una iniciativa de la UCAM, que vol obrir al país un centre on es pugui estudiar medicina, fisioteràpia, odontologia i ciències de l’esport.

Un grup d’emprenedors espanyol de la Universitat Catòlica de Múrcia vol obrir un nou centre a Andorra i vol fer-ho aquest mateix any perquè els estudiants puguin començar la carrera el curs 2017-2018. En aquest sentit, ja hi ha hagut diverses reunions amb el ministeri d’Educació, el bisbat d’Urgell, la CEA i altres organismes. El projecte podria atreure, inicialment, entre 1.000 i 2.000 estudiants.

Per bé que la ubicació encara s’ha de decidir, el centre podria estar a prop de l’hospital, ja que els alumnes hi farien pràctiques. La UCAM, a més, dóna suport a projectes d’investigació mèdica internacional, un fet que podria donar un impuls a altres sectors que, com el biotecnològic, veuen molt d’atractiu al Principat. Altres beneficis socials són el patrocini d’activitats esportives d’alt nivell.

La UCAM ja té delegacions internacionals, per bé que les instal·lacions andorranes es convertirien en el primer centre educatiu integral fora del territori espanyol.