bones-practiquesLa Unitat Maternoinfantil de l’Alt Urgell, formada per Pediatria dels Pirineus i el Servei d’Obstetrícia i Llevadores de la Fundació Sant Hospital de la Seu d’Urgell, ha estat reconeguda pel Ministeri de Sanitat i Consum amb un certificat de bones pràctiques, dins de l’àmbit de la salut sexual i reproductiva, pel seu nou programa d’alta precoç postpart i els grups de suport postpart. El guardó es va lliurar a Madrid el 16 de març.
 
Aquest programa va començar el 2012 per facilitar l’alta precoç als parts no complicats i sense criteris de risc ni per a la mare ni per al nadó, que poden marxar al seu domicili entre les 8 i les 24 hores després del part, amb un estricte control per les llevadores. A les poques hores de l’alta, les llevadores duen a terme un control telefònic i, posteriorment, es realitzen controls al niu de la Fundació Sant Hospital, amb visita conjunta entre llevadora i especialista en pediatria per al nadó i llevadora i especialista en obstetrícia per a la mare. Es realitzen tants controls com siguin necessaris a més dels programes de cribratge establerts (cribratge de metabolopaties congènites pel test del taló i d’hipoacúsia amb els potencials evocats auditius).
 
El primer any van participar en aquest programa un 12% del total de parts, l’any 2013 la participació va ser del 23 % i el 2014 del 40%, fet que en confirma la bona acceptació per les parelles. Aquest programa va lligat als grups de suport postpart que duen a terme les llevadores i que es realitzen tots els dijous a la tarda amb una gran acceptació.
 
El certificat del Ministeri de Sanitat reconeix pràctiques clíniques o assistencials innovadores que han demostrat bons resultats i que poden ser extrapolables a la resta del sistema sanitari. A la Regió Sanitària de l’Alt Pirineu i l’Aran, l’Hospital de Cerdanya també ha estat reconegut pel Ministeri de Sanitat per emprar la tècnica de la moxibustió per disminuir el nombre de cesàries (tècnica que també s’aplica a la Seu d’Urgell amb bons resultats).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada