La unitat de radioteràpia serà a un nou edifici de 462 m² connectat amb l’hospital

El ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres i el ministres de Salut, Carles Alvarez, han lliurat els premis del concurs d’idees per la construcció d’una unitat de radioteràpia. El projecte guanyador, amb una dotació de 5.000 euros, ha estat el treball “Connexió” dels arquitectes Gerard Veciana (ARTEKS, SL) i Lluís Ginjaume (Taller d’Arquitectura i Tècnica, SAU).

El Consell de Ministres va ratificar ahir l’acord del jurat del concurs convocat pel Govern per a la selecció d’un professional de l’arquitectura per la redacció del projecte i direcció de les obres de construcció d’una unitat de radioteràpia, els arquitectes i projectes següents. El 2n finalista, amb un premi de 2.000 euros, ha estat el treball “CUR” de l’arquitecte Josep Adserà. El 3r premi, dotat amb 1.000 euros, ha recaigut al treball “Evolutiu” dels arquitectes Pau Iglesias i Jacint Gil.

Al lliurament de premis també han estat presents els membres del Jurat, encapçalats pel director assistencial del SAAS, Joan Martinez Benazet, el president d’Assandca, Josep Sarabia, la cònsol d’Escaldes Engordany, Trini Marín i el conseller del Comú d’Andorra la Vella, Josep Antoni Cortés.

Els ministres Jordi Torres i Carles Alvarez, així com el president d’Assandca, Josep Sarabia, han coincidit en què aquest projecte permetrà que els usuaris de radioteràpia d’Andorra puguin fer els tractaments al país sense el perjudici d’haver-se de desplaçar a territoris veïns.

La parcel·la on s’ubicarà la nova unitat assistencial de radioteràpia està situada a cavall de les parròquies d’Andorra la Vella (Av. Dr. Mitjavila) i d’Escaldes-Engordany (Av. Fiter i Rossell), al costat de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell al qual estarà connectat. La seva superfície és d’uns 462 m². La nova edificació constarà d’una sola planta, i permet que, en un futur es pugui construir sobre d’ella, l’ampliació del centre hospitalari.

TOTES LES NOTÍCIES