Des de la Unitat de Conductes Addictives de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, la coordinadora, Angelina Santolària, demana que les visites dels psicòlegs estiguin cobertes per la Caixa Andorrana de la Seguretat Social. Actualment, segons assenyala Santolària, l’atenció dels psicòlegs és igual de fonamental i necessària que la resta d’especialistes de la unitat, però en canvi les han de pagar els pacients en la seva totalitat.

L’equip de la Unitat de Conductes Addictives compta amb un psiquiatre, dos psicòlegs, un treballador social, una infermera, i a l’hospital de dia també un monitor i un educador social. La feina d’aquests especialistes, segons la coordinadora de la unitat, Angelina Santolària, és global, i necessita el paper de cada un d’ells. En tots els casos, els pacients han de ser atesos pels psicòlegs, però mentre que l’hospitalització està coberta en el 75% per la CASS, les visites dels psicòlegs no.

No obstant aquesta situació, és cert que no es deixa d’atendre cap pacient amb addicció perquè no pugui pagar-se la visita al psicòleg. Molts dels addictes tenen situacions econòmiques difícils, i en aquests casos, des de l’UCA es demana al SAAS la gratuïtat de la visita, i Santolària assegura que ‘en el 100% dels casos ho aproven’. A més, la coordinadora de la unitat indica que això no endarrereix el procediment ni el dificulta, però tot i així, sí que pensa que seria millor si directament la CASS ho cobrís.

Per aquest motiu, Santolària espera i confia en què la modificació de la Llei de la CASS incorpori aquesta novetat i l’assistència psicològica tingui cobertura sanitària.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada