turisme2La Unió Hotelera es fixa com a objectiu tancar l’agost amb una ocupació del 80%, entre dos i tres punts per sobre de l’any passat. Amb tot, es fa difícil preveure com anirà perquè cada cop es fan més reserves a última hora. El juliol s’ha tancat amb una mitjana del 52% d’ocupació. Els esdeveniments culturals i esportius són claus per entendre per què les parròquies centrals i les valls del nord guanyen ocupació i les valls d’orient en perden.

El juliol s´ha tancat amb cinc punts per sobre de l´ocupació d´ara fa un any i se situa en el 52,5%. Les parròquies centrals i del sud (Escaldes- Engordany, Andorra la Vella i Sant Julià de Lòria) han guanyat deu punts, en part motivats pel Cirque du Soleil, del 44% el 2013 al 54% el 2014.

Mentrestant l’Ultratrail ha afavorit el creixement de sis punts a les valls del nord. S’ha passat d’una ocupació de gairebé el 50% el 2013 al 55,61 el 2014.El director de la Unió Hotelera, Òscar Julián, manifesta que “tot i que és un esdeveniment molt individual, els corredors es mouen amb la família i això genera un increment de pernoctacions i estades”.

Per contra, les valls d’orient perden ocupació, al voltant dels cinc punts. Han passat del 42,09% el 2013 al 37,18% el 2014.

Per a l´agost l´objectiu de la Unió Hotelera és créixer de dos a tres punts i situar la mitjana d´ocupació en el 80%. Aquest mes el turisme és majoritàriament familiar i cada cop reserva amb menys antelació. El turista francès ha augmentat respecte d’altres anys i “no fa reserva prèvia” sinó que busca hotel una vegada ha arribat a la destinació, assegura Julián.

No hi ha grans esdeveniments, però a l´agost el turista gaudeix del país en estat pur, amb els seus atractius culturals i de lleure com a complement, moltes vegades, de les estades a la platja.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada