La Unió Hotelera d’Andorra (UHA) ha tancat les xifres d’ocupació registrades durant la temporada d’hivern, que són entre un 3 i un 4% superiors a la temporada anterior. El portaveu de la UHA, Òscar Julián, ha explicat a l’ANA que ‘podem parlar d’una temporada positiva, malgrat que les inclemències meteorològiques han impedit tancar una temporada millor’. De fet, el mes de febrer s’ha tancat amb unes xifres lleugerament per sota que el mateix mes de l’any anterior a causa de les cancel·lacions que es van produir per culpa del mal temps i del tancament de la frontera francesa. En canvi, el mes de desembre va ser molt positiu, i el març es va aconseguir un 17% més d’ocupació.

L’ocupació hotelera de la temporada d’hivern 2012-2013 s’ha tancat una mica per sobre que l’hivern anterior. Així ho ha indicat el portaveu de la Unió Hotelera, Òscar Julián, que ha destacat que el mes de desembre va ser molt positiu, sobretot durant la setmana de Nadal, i que el mes de març les pernoctacions es van incrementar un 17%, arribant a una ocupació mitjana del 75%. A més, Julián ha destacat que encara que la Setmana Santa no hagués caigut al març, igualment també s’haguessin superat les xifres de l’any anterior.

En canvi, el gener es va tancar amb un 2% menys de pernoctacions i una ocupació mitjana del 62%, i el febrer també va estar un 0,3% per sota, amb una ocupació del 75%. Julián ha lamentat el nombre de cancel·lacions que es van produir per culpa del mal temps i del tancament de l’accés a França, sense les quals s’hagués aconseguit una ocupació mitjana del 80 o 82%.

El mes d’abril, com que la Setmana Santa va caure al març, l’ocupació va ser un 11% inferior que l’any anterior, amb una mitjana de només el 24%.

Òscar Julián ha afegit que la distribució dels turistes per parròquies ha estat similar als altres anys, amb una ocupació més elevada a les parròquies altes, més baixa a les centrals, i un comportament molt variable a Sant Julià de Lòria. Els establiments de la UHA també han observat un increment del turista francès.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada