La Unió Hotelera creu que Andorra no és competitiva per atreure treballadors


El sector hoteler necessita uns 500 treballadors especialitzats, uns llocs que requereixen perfils concrets. Aquesta situació obliga a alguns establiments a eliminar serveis o a oferir-los sense la qualitat adequada. Són xifres que ha fet públiques la Unió Hotelera.
Segons ha assegurat en el programa “Ara i Aquí”, de Ràdio Nacional, el president de l´associació, Manel Ara, aquests llocs de treball no sempre es poden cobrir amb persones del Servei d’Ocupació, ja que requereixen d´una gran especialització.

Tot i que comparativament els treballs d´hoteleria estan més ben pagats a Andorra que a Espanya i Portugal, altres condicionants dificulten que professionals d´aquest dos estats s´interessin per venir. “No només són els sous, com ja deiem fa temps, és que són lloguers, despesa per obrir un compte al banc, són les assegurances de salut, moltes coses. Encara que paguem més que els mercats on anem a buscar treballadors, bàsicament Espanya, Portugal o França, no som competitius”, insisteix Ara.

L’associació treballa en la creació d’un segell de qualitat al qual podran aspirar les empreses que compleixin uns requisits, com oferir un plus de sou o millors horaris laborals. Tot amb la intenció de captar mà d’obra qualificada, tant del país com de fora. L’hostaleria pateix la fugida de treballadors qualificats cap a altres sectors que ofereixen condicions millors. “Seria oferir un plus als treballadors que poguessin venir a treballar a les empreses que tinguessin aquest segell, amb millores de salaris, de condicions de treball i de la conciliació familiar”, proposa Ara.

L’entitat ha traslladat aquestes i altres propostes al Govern. Actualment el sector dóna feina al 13% de la massa laboral del país i representa el 7% del PIB.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.