La  Unitat d´Intel·ligència Financera (Uifand) ha detectat un augment de professionals i empreses que faciliten operacions perquè els beneficiaris puguin evitar o ajornar l’intercanvi automàtic d’informació fiscal. Segons la Uifand, tenen un elevat risc de cometre delicte de blanqueig. També ha detectat un increment en la venda de lingots d´or i diamants tallats.

La Uifand ha detectat un augment en la planificació, assistència, execució o ajuda de certes operacions comercials, societàries, immobiliàries o financeres amb la finalitat d´evitar o ajornar l´intercanvi automàtic d’informació fiscal. Un acord que comença a ser operatiu l´1 de gener. Com a exemples d’aquesta mena d’operacions s’inclouen la creació de societats, donacions, negocis fiduciaris i la utilització de persones interposades.

La Uifand alerta que aquestes operacions tenen un elevat risc de blanqueig, és a dir, de ser utilitzades per criminals. Per això fa una crida als implicats en aquest tipus d’operacions perquè apliquin mesures de diligència reforçada pel que fa a l´origen dels fons i el seu beneficiari efectiu, així com també de la persona a la qual es puguin transmetre aquells fons.

L’entitat també adverteix que s’ha detectat un gran augment en la venda de lingots i diamants tallats, que també poden ser aprofitats per blanquejar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada