La UIFAND demana als bancs que vigilin perquè grups criminals no accedeixin als crèdits tous

Cartell indicatiu de les institucions que alberga l'edifici del Consell General
Cartell indicatiu de les institucions que alberga l’edifici del Consell General, entre les quals hi ha la UIFAND. Foto: ARXIU

La UIFAND fa una demanda als bancs perquè vigilin que persones o grups criminals no accedeixin als crèdits tous per combatre la crisi sanitària. Són fons avalats per l’executiu. L’òrgan supervisor vol controlar possibles incoherències.

La Unitat d’Intel·ligència Financera, la UIFAND, ha emès una circular en què alerta del perill que criminals puguin accedir als crèdits tous que concedirà el Govern per lluitar contra la crisi sanitària. Segons explica la institució, els malfactors podrien presentar-se com una empresa amb activitat genuïna i amb necessitats de tresoreria. D’aquesta manera s’aprofitarien de manera fraudulenta de l’atorgament d’aquestes línies de crèdit per blanquejar fons, comptant, a més, amb la garantia de l’Estat.

En conseqüència la UIFAND sol·licita a les entitats financeres que extremin els mecanismes de detecció d’activitats sospitoses. Així, creu que les entitats han de prestar especial atenció a possibles incoherències entre l’històric dels moviments financers del client, quant a l’import i la necessitat real del crèdit. També vol que es controli l’ús efectiu que es faci dels fons atorgats i l’origen dels fons emprats a l’objecte del retorn del crèdit.

1 comentari

  1. Home, mes que vigili el banc, ho ha de fer govern que es qui aprova el crèdit tou

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES