oscar-julianEl portaveu de la Unió Hotelera, Òscar Julián, ha informat que el passat divendres van entregar una carta al ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, amb la demanda formal perquè se’ls apliqui un IGI reduït. Consideren que són un sector clau que a molts països es beneficia de reduccions tributàries i que per mantenir la competitivitat se’ls hauria d’oferir aquesta facilitat. Així, segons ha explicat Julián, mentre al transport per cable se’ls apliqui l’1% d’IGI reduït, a ells se’ls hauria d’aplicar el mateix, i si més endavant es fa un impost reduït del 2,5% que s’aplica al transport per cable, també és el que se’ls podria aplicar als hotelers.

La carta que han adreçat els hotelers al ministre de Finances també s’ha fet arribar al ministre de Turisme, Francesc Camp, perquè en tingui constància, i als grups parlamentaris. Amb aquesta, Julián assegura que pretenen poder reunir-se amb el ministre per exposar-li els seus neguits i arguments sobre la necessitat que se’ls apliqui aquest IGI reduït.

Julián argumenta que el sector de l’hosteleria i la restauració requereix guanyar competitivitat respecte als països veïns, i que al voltant del 50% dels països de la Unió Europea compten amb alguna reducció del seu impost general per a aquest sector. Per això indica que ‘entenem que Andorra no pot ser menys’ i que hi ha d’haver una igualtat de condicions que faciliti la competitivitat amb les altres destinacions turístiques’.

Així, des que es va anunciar un Impost General Indirecte reduït per al transport per cable van començar a treballar per fer una demanda formal perquè també se’ls apliqui, i consideren que han de tenir exactament les mateixes condicions. Per tant, mentre estigui en vigor la mesura transitòria de l’1% pensen que els hotels també haurien de tributar sota aquesta base, i si més endavant es fixa l’IGI reduït del 2,5% que el ministre Cinca va anunciar per al transport per cable, també s’haurien d’acollir a aquest tipus.

Pel que fa a la demanda dels comerciants que també se’ls apliqui un IGI reduït, Julián pensa que ‘quant més competitiu sigui el país millor’ i que per tant si el comerç també pot tenir facilitats serà positiu.