El Consell de la Unió Europea urgeix Andorra a aplicar el codi de conducta sobre la fiscalitat a les empreses. Aquest text compromet els estats a derogar les mesures fiscals que impliquin una competència fiscal perniciosa i a no aplicar-ne de noves. D’altra banda, el Consell felicita Andorra per l’aprovació de l’intercanvi automàtic d’informació fiscal i l’adhesió al grup de treball del projecte BEPS.

Els responsables d’Afers Exteriors i d’Afers Europeus dels estats de la Unió Europea han aprovat aquesta setmana una declaració en què constaten que Andorra, Mònaco i San Marino encara no s’han compromès a aplicar els principis del codi de conducta sobre la fiscalitat de les empreses. Per això els urgeix a fer-ho sense més demora. El codi es va aprovar fa vint anys i compromet els estats a derogar les mesures fiscals que impliquin una competència fiscal perniciosa i a no aplicar-ne de noves.

D’altra banda, el Consell de la Unió Europea felicita Andorra per haver aprovat l’intercanvi automàtic d’informació fiscal amb els estats de la UE. També expressa la satisfacció pel fet que el Principat participi en el projecte BEPS de l’OCDE, que lluita contra l’erosió fiscal de les grans empreses.

La declaració també recorda l’inici de les negociacions per a l’acord d’associació i el compromís de la Unió de tenir en compte les particularitats dels petits estats. Encara va més enllà i subratlla la importància d’establir un marc institucional coherent, eficient i efectiu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada