vaquesLa Comissió Europea (CE) ha anunciat aquest dijous el registre de la Carn d’Andorra com una Indicació Geogràfica Protegida (IGP), amb la qual cosa aquest tipus de carn de vedella produïda en el Principat es converteix en el quinzè producte extracomunitari que rep protecció, tal com ha informat l’Agència EFE.

Per obtenir l’etiqueta, la carn ha de procedir de la raça bruna d’Andorra o d’un encreuament d’aquesta amb toros de les varietats Charolais, Limusina o Gascon, segons ha indicat la CE en un comunicat. A més, els animals han d’haver nascut i estat criats i sacrificats a Andorra.

L’Agència EFE recorda que la Carn d’Andorra s’uneix al reduït grup de productes de fora de la Unió Europea (UE) que compten amb un reconeixement d’aquest tipus i en el que figuren, entre d’altres, el cafè de Colòmbia, el te Jarjeeling indi i una desena de productes xinesos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada