La  Unió Europea es planteja obligar els assessors fiscals a informar d´aquells clients que vulguin dur a terme operacions que facilitin el frau o l´evasió fiscal. Per això ha iniciat una consulta pública a fi de recollir opinions sobre com s´hauria d´aplicar aquest règim d’informació obligatòria. La proposta sorgeix arran de l´escàndol dels Papers de Panamà i del projecte BEPS que desenvolupa l´OCDE.

La Comissió Europea avisa que per tal de combatre el frau i l´evasió fiscal vol aclarir el paper dels assessors fiscals. En un comunicat de premsa assegura que moltes empreses i particulars utilitzen aquest col·lectiu i d´altres com ara consultors, auditors o advocats per evadir impostos.

Per això el 10 de novembre va iniciar una consulta pública per tal de recollir opinions sobre com aplicar un règim d´informació obligatòria per als assessors fiscals. La Comissió pretén que hagin de delatar aquells clients que intentin posar en marxa un mecanisme que faciliti l´evasió d´impostos.

La proposta és una de les conseqüències de l´escàndol dels Papers de Panamà. I va en concordança amb un dels punts del projecte BEPS que l´OCDE prepara per combatre la planificació fiscal agressiva de les empreses multinacionals. Ja al juliol, la Comissió va presentar un llistat de mesures per combatre el frau fiscal i augmentar la transparència.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada