La Udef requisa a Andorra les dades dels clients de Banco Madrid dels últims cinc anys

En una iniciativa inusual, la Policia espanyola s’ha vist obligada a desplaçar-se al Principat d’Andorra per recaptar dades de clients de Banc Madrid dels últims cinc anys, perquè no estaven en els servidors informàtics de la filial espanyola, segons publica avui el diari El Mundo.

Les autoritats andorranes han prestat col·laboració i facilitat informació que, per a estupor de la Fiscalia Anticorrupció, no estaven en poder de Banc Madrid, sinó de la seva matriu, Banca Privada d’Andorra (BPA). Entre els investigadors ha sorprès que informació de la teòricament autònoma filial espanyola no es trobi en el seu poder, sinó en la del seu propietari, a un altre país.

La iniciativa policial s’emmarca en el seu intent de recollir totes les dades de Banc Madrid en el marc de les recerques per tractar d’esclarir les activitats il·lícites vinculades amb aquesta entitat. Agents de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (Udef) es van desplaçar dimarts passat a Andorra.

Allí, aquests agents, seguint les instruccions de la Fiscalia Anticorrupció, es van fer amb la base de dades, amb còpies en discos, d’activitats de Banc Madrid des de 2010 fins a 2014, segons van explicar fonts properes a les recerques a aquest diari. BPA va adquirir formalment Banc Madrid al juliol de 2011, quan va rebre llavors autorització del Banc d’Espanya.