Georgina Boix Pié, estudiant de l’Institut Joan Brudieu de la Seu d’Urgell, ha rebut una Menció Honorífica de la Universitat de Barcelona pel seu treball de recerca de 2n de Batxillerat, dedicat a la vida del seu besavi. El lliurament es va fer aquest dimarts a la capital catalana.

El treball es titula Història d’una vida estroncada per la guerra. Es va presentar amb el pseudònim de Francesc Ferrer i Guàrdia, el nom del pedagog impulsor de l’Escola Moderna i que va ser assassinat el 1909 de resultes d’un polèmic judici relacionat amb la Setmana Tràgica de Barcelona. Boix ha comptat amb l’acompanyament del tutor i mestre d’Història de l’Institut Joan Brudieu, Jordi Nistal. En aquest treball hi ha reflectit la vida del seu besavi, les seves vivències, la persecució que va patir per la seva condició de republicà i les seves desgràcies durant la Guerra Civil, la seva estada a Badalona i a la Seu d’Urgell i el temps que va estar retingut al camp de refugiats d’Argelers, al Rosselló.  

El jurat dels Premis ha justificat la seva elecció de menció especial a aquest treball per la implicació personal que hi ha dedicat l’alumna, per la descripció detallada de la realitat històrica que moltes persones van viure durant la Guerra Civil i la postguerra, per l’acurada descripció de la història del moment i l’exhaustiva investigació i documentació aportada.

Els XIII Premis de Recerca per la Pau, que atorga la UB conjuntament amb la Fundació Solidaritat UB i l’Institut de Ciències de l’Educació de l’IEC, estan adreçats a tots aquells treballs de recerca que realitzen tots els alumnes de Batxillerat de Catalunya, que tractin alguna qüestió relacionada amb la cultura de pau. És a dir, els coneixements, els valors i les habilitats que possibiliten la pau, entesa com a situació social que permet el desenvolupament humà ple de totes les persones i l’eradicació de qualsevol mena de violència, ja sigui guerra, injustícia, vulneració de drets humans o bé alienacions. Algunes de les temàtiques vinculades a aquest àmbit són la solidaritat internacional, el desenvolupament humà, la sostenibilitat, els moviments socials, els drets humans, els conflictes i la interculturalitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada