El fet succeït fa alguns dies al telenotícies de la primera cadena estatal espanyola, han fet saltar totes les alarmes de la pública.

En el moment en què el Telenotícies presentava l’últim guanyador del Premi Nadal de novel·la, Sergio Vila-Sanjuán, darrere del presentador del noticiari, apareixia la imatge del famós jugador de tennis Rafael Nadal.

Aquest fet que en una altra època de les nostres vides hagués passat sense pena ni glòria per la nostra quotidianitat, s’ha convertit, per dos motius, en un clar exemple de l’estat de la televisió pública a Espanya.

La xarxa, és culpable en el bon sentit del terme, del que ha passat. La capacitat que té el ciberespai d’exportar de forma massiva una imatge o una notícia, ha fet que tothom conegués a l’instant l’error de RTVE.

D’altra banda el fet ha suposat un precís termòmetre de l’estat de la pública. Amb acumulació de deutes, sense un finançament estable i amb una audiència a la baixa els problemes per a RTVE s’acumulen.

Podríem pensar que el problema real és l’extensió d’internet a totes les llars espanyoles. No obstant això la televisió tradicional no viu moments crítics. El gran nombre d’aturats s’ha convertit en una rèmora econòmica i social, beneficiosa per a la televisió i la seva audiència. A més la inclusió del món de les xarxes socials a la televisió, fa que la vella experiència s’hagi convertit en quelcom més enllà de la simple visió de continguts.

El veritable problema és en realitat la mala gestió d’una necessària televisió pública.

Per Tecnonews / ACPG – Redacció