La  28a Trobada empresarial al Pirineu ha arrencat aquest dijous a la tarda amb una participació de més de 600 participants. Sota el títol ‘Estratègies per a un marc canviant’ ha començat amb la benvinguda a càrrec del president de la trobada, Vicenç Voltes, i el tinent d’alcalde de la Seu d’Urgell, Jesús Fierro. Voltes ha destacat que cal accions que aportin “coneixement i experiències”, ja que “el coneixement i el talent marquen la diferència competitiva de les organitzacions”. De la seva banda, Fierro ha incidit en la necessitat de fer actuacions en favor dels emrpesaris i ha recordat, per exemple, el desplegament de la fibra òptica. El primer conferenciant ha estat el director general de l’IESE, Franz Heukamp, que ha parlat de la presa de decisions en un marc canviant.

La 28a Trobada empresarial al Pirineu ha arrencat aquest dijous a la tarda amb la participació de més de 600 persones. El president de la Trobada, Vicenç Voltes, ha posat en relleu la importància d’accions que “aportin nous coneixements”, ja que “el coneixement i el talent marquen la diferència competitiva de les organitzacions”. Així, ha destacat que la voluntat de la trobada no és només fer aquesta aportació, sinó també “compartir experiències”. Voltes ha incidit que cal “el coneixement per avançar” i les “experiències per millorar”.

Voltes ha evidenciat la velocitat dels canvis, ja que “abans” per fer-ne un potser havia de passar “una generació” i ara el que “ahir era vàlid avui ja no ho és”, així que una de les qüestions és com podrem assimilar aquests canvis.

El tinent d’alcalde de la Seu d’Urgell, Jesús Fierro, que ha inaugurat la jornada en lloc de l’alcalde, Albert Batalla, que era al parlament de Catalunya, ha destacat que el títol de les jornades, ‘Estratègies en un món canviant’, és “un pas més per posar en valor el món empresarial”, i s’ha mostrat convençut que calen accions per ajudar el món empresarial. Així, ha recordat el que han fet les institucions per ajudar els empresaris, entre les quals el desplegamet de la fibra òptica a la ciutat.

La primera xerrada ha estat la del director general de l’IESE, Franz Heukamp, que ha abordat la qüestió de com prendre decisions en un marc canviant. Ha destacat que l’economia ha estat els darrers anys més “competitiva i complexa”, que també ha patit una certa fragilitat i que cal ser capaç d’analitzar bé “el que passa al nostre voltant”, de manera molt especial les amenaces. Ha destacat que, davant aquest marc canviant, la primera cosa que cal fer és “pensar en com encarem la presa de decisions” i “millorar-ho”, ja que això tindrà un gran impacte en l’empresa. En aquest sentit, ha incidit en què cal flexibilitat. “L’entorn ens ve donat”, ha dit, però el que més rellevància tindrà “és la nostra capacitat de prendre decisions”, ha conclòs.

ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada