SFG

Andorra ha acollit avui la 9a trobada anyal de l’Observatori d’Arxius i Televisions Locals amb la participació de 29 professionals dels arxius d’Andorra i de Catalunya.

Al llarg del matí s’han abordat qüestions relacionades amb el tractament dels documents audiovisuals per a les televisions, els formats i metadades tècniques i descriptives, i la nova televisió. La ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, ha donat la benvinguda aquest matí als participants a aquesta trobada.

Els assistents han debatut en base al treball d’avaluació de documents audiovisuals, que la comissió interdisciplinària va iniciar fa 3 anys i va concloure al febrer 2018 amb l’aprovació d’unes taules d’arxiu. Es tracta d’una eina metodològica que es posa a l’abast dels responsables dels arxius, que indica els criteris a tenir en compte a l’hora d’arxivar els diferents tipus de documentació. Aquestes taules d’arxiu s’estan aplicant, com a prova pilot, a les televisions de Girona i del Clot de Barcelona.

Durant la trobada d’avui, s’ha organitzat també una taula rodona on s’ha parlat de tots els formats de documentació audiovisual, els seus respectius mètodes de descripció així com la seva avaluació. També s’han abordat els nous formats audiovisuals, i com els professionals dels arxius han de treballar amb ells, tenint en compte que l’evolució que ha fet el sector amb l’entorn digital i la irrupció de les xarxes socials.

L’Observatori d’Arxius i Televisions Locals es va crear l’any 2007 a partir de la signatura d’un conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Girona, la Xarxa Audiovisual Local de la Diputació de Barcelona, l’Associació d’Arxivers de Catalunya i l’Arxiu Nacional d’Andorra amb la missió de tractar aspectes vinculats a la conservació i la gestió de la documentació audiovisual produïda o conservada en aquestes institucions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada