A  aquest dimarts a la tarda s’ha celebrat la conferència ‘La bíblia i les bíblies’, que ha conclòs que el text té rellevància en els temps actuals. Aquest acte ha estat la darrera parada d’un dia dedicat al text més antic del món. La jornada ha començat amb dues visites guiades a l’exposició de bíblies situada al claustre dels miralls del Santuari de Meritxell, a les quals hi han assistit unes 150 persones. Aquesta exposició recull més d’un centenar de bíblies de diferents països i permet veure la diferència estilística que s’ha anat desenvolupant al llarg dels segles. L’exposició es va inaugurar el mes de setembre gràcies a les donacions de Pere Roquet, que al llarg de la seva vida s’ha dedicat a recopilar-les.

El llibre més antic del món i també el més editat encara és un llibre actual. O això és el que opina el rector de l’Ateneu Universitari Sant Pacià de Barcelona, mossèn Armand Puig. Puig ha estat l’encarregat de realitzar la ponència de la conferència ‘La bíblia i les bíblies’ i ha intentat posar sobre la taula la importància del text religiós sobre la vida quotidiana actual. “Quan un diamant és bo ja poden passar molts anys que ho seguirà sent”, ha ironitzat mossèn Armand Puig al ser preguntat per l’antiguitat del text. Malgrat això, ha acceptat que actualment la bíblia no aconsegueix captivar al jovent i per això creu que s’ha de vendre d’una manera més atractiva.

L’acte ha estat l’última activitat d’un dia dedicat a la bíblia. La jornada ha començat amb dues visites guiades a l’exposició de bíblies situada al claustre dels miralls del Santuari de Meritxell, a les quals hi han assistit unes 150 persones. Aquesta exposició recull més d’un centenar de bíblies de diferents països i permet veure la diferència estilística que s’ha anat desenvolupant al llarg dels segles sobre el paper.

L’exposició es va inaugurar el mes de setembre passat gràcies a les donacions de Pere Roquet, que al llarg de la seva vida s’ha dedicat a recopilar-les. El rector del santuari, mossèn Ramon Rosell, ha estat l’encarregat de fer la visita guiada i ha confessat que a la bíblia hi troba totes les respostes actuals però que per escoltar-les primer s’ha d’escoltar al poble.

ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada