La trilogia literària de Jaume I, escrita per Albert Salvadó, es convertirà en tres pel·lícules a partir de 2015, amb producció privada internacional, un projecte ‘èpic, rodat en anglès i amb un pressupost de 60 milions d’euros’, tal com ha anunciat aquest divendres el productor Jordi Carbonell, i que recull l’Agència EFE. Carbonell, productor executiu de Produccions del Primer Cinquena, ha explicat que la producció preveu un pressupost de 20 milions per pel·lícula.

Carbonell ha confirmat que ja s’ha iniciat la ronda de finançament internacional a través de la firma Neo Art Enterteinment encapçalada per Antonia Nava, amb l’objectiu d’aconseguir el pressupost global de 60 milions. En aquest sentit, Carbonell ha assenyalat que ‘de les administracions públiques, tant de la Generalitat com del govern andorrà no volem diners, sinó suport logístic perquè s’agilitin les gestions administratives per al rodatge, que tindrà lloc bàsicament a Andorra i Catalunya, i el seu suport en la promoció internacional del film’.

Albert Salvadó, autor de la trilogia El punyal del sarraí, La reina hongaresa i Parleu o mateu-me, està ja treballant en el guió de les tres parts. Segons Salvadó, ‘es tracta d’un projecte que pot ser impressionant, perquè Jaume I va tenir un paper destacat en la història de Catalunya i d’Andorra, però és a més la figura històrica més important del segle XIII’.

De moment, la productora se centra a buscar els diners necessaris i després elegirà al director, per al que busquen un perfil concret: ‘serà un director que s’entusiasmi, que tingui prestigi a nivell internacional i contrastada solvència en projectes de gran abast, tipus Gladiator o El senyor dels anells’.

La directora de Promoció Cultural i Política Lingüística del Govern d’Andorra, Montserrat Planelles, ha assistit a l’acte a Barcelona perquè ‘es visualitzi el suport del Govern andorrà i la societat Andorra Turisme a aquest projecte’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada