La TriBlanc la Massana va néixer al 2014 amb quaranta inscrits, va continuar al 2015, amb una seixantena de participants i, després d’una aturada per motius d’organització, es va reprendre el 2017 amb prop d’una vuitantena d’inscrits. En aquesta quarta edició, la Triblanc es consolida com la triatló de muntanya d’Andorra. “Continuarem donant suport tant des del Comú de la Massana com des de Vallnord Pal Arinsal, ja que anem en la línia de consolidar esdeveniments que donen identitat i que encaixen en la filosofia de potenciar esports de muntanya”, assegura el conseller de Turisme, Comerç i Dinamització, Sergi Balielles.

A hores d’ara hi ha vuitanta-quatre inscrits però les inscripcions continuen obertes fins demà a www.andorratriblanc.com. Els participants, a més dels locals, provenen de Catalunya, Espanya i França.

Una de les novetats és el traçat de la cursa de running, de set quilòmetres, que sortirà des de les Fontetes, anirà cap a l’Aldosa i Anyós, baixarà pel camí empedrat per enllaçar amb el camí Ral i tornarà a les Fontetes.  “Es tracta de buscar punts emblemàtics per mostrar els racons més bonics de la parròquia”, assegura l’organitzador, Gerard Riart. Després de córrer, els participants agafaran la bicicleta fins a l’estació de Pal. El recorregut serà de 12 quilòmetres, amb un desnivell de 700 metres. Un cop a la Caubella, es posaran els esquís de muntanya per pujar fins al Cubil, per la pista marcada, amb un desnivell de 600 metres.

La cursa començarà a les 10 h i s’espera que els primers classificats trepitgin la meta en una hora i tres quarts aproximadament.

La triatló es pot disputar de forma individual (masculí/femení) o en equips de tres (masculí, femení, mixt), és a dir, repartint les tres disciplines esportives: running, cicling i rando.

A les 13.30 h està previst el repartiment de premis.

Organitza el Club Triatló Serradells, juntament VSL Esports. El president del club, Jacint Dinarès, espera que cada cop la prova porti més participants, tant de casa com de fora, per continuar creixent.

Els dorsals s’entregaran el dia abans a la tarda, dissabte, 7 d’abril, de 16 a 19 h, a l’oficina de Turisme. A partir d’aquesta hora, es farà un briefing i s’informarà als participants de qualsevol possible canvi que es porti a terme, en base a les condicions meteorològiques.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada