La travessa Ordino-La Massana arriba a la quinzena edició

Quinzena edició de la travessa Ordino – La Massana, una travessa de muntanya que és puntuable per la Copa d’Andorra, i que pel recorregut planteja satisfer tots els públics: el competitiu, l’esportiu i el familiar. Per aquest motiu, planteja tres recorreguts diferents: un de 22 quilòmetres, un de 12,5 i un tercer de cinc quilòmetres. Un dels objectius de la travessa és el reconeixement de diferents indrets, i per aquest motiu els organitzadors han destacat de l’edició d’enguany que els participants podran acostar-se a l’Angonella, un indret poc reconegut. 

Diumenge 7 d’agost arriba la travessa de les parròquies de la Massana i Ordino. Tres itineraris amb sortida i arribada des del poble d’Ordino. L’objectiu de l’organització és “buscar itineraris que siguin agradables i competitius”, ha assenyalat Gaspar Pellicer, director tècnic de la travessa. El traçat llarg de 22 quilòmetres, més exigent i puntuable per a la Copa d’Andorra, pujarà des d’Ordino cap al Coll de les Cases i el Refugi de l’Angonella, per tornar a Ordino passant per Llorts i les Planes de Sornàs. Aquest és un recorregut dur i tècnic per a corredors experimentats.

El traçat mitjà de 12,5 quilòmetres surt d’Ordino per arribar al Coll de les Cases, baixarà cap a la Cortinada per tornar altra vegada a Ordino també passant per les Planes de Sornàs. I el traçat familiar es un recorregut que transcorre pels voltants del bosc de Segudet, amb una distància de cinc quilòmetres.

“A banda de la vessant tècnica, no hem de descuidar que podem córrer amb els professionals del país i gaudir de les vistes de les dues parròquies”, ha assenyalat Xavier Herver, conseller de Comunicació, Administració, Dinamització i Comerç del Comú d’Ordino. La cursa compta amb un itinerari difícil, un de més senzill i una passejada, en aquest cas pel bosc de Segudet. La consellera d’Educació, Joventut i Esports, Natàlia Cusnir, ha volgut destacar la possibilitat que els participants puguin descobrir “aquells llocs on potser hi passem cada dia i no coneixem”.
  
El preu de la inscripció és de 17 euros, i gratuït per als menors de 12 anys. Tenint en compte el calendari, tant els consellers com el director tècnic de la cursa han destacat les dates en què es convoca la travessa, en absència d’altres convocatòries esportives de muntanya. 

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *