La Travessa la Massana i Ordino tindrà sortida i arribada a l’Aldosa

travessa massana ordino

Nova edició de la ja més que consolidada Travessa la Massana i Ordino, que cada any té la sortida, de forma alterna, a cada parròquia. Enguany el punt d’inici i d’arribada serà al poble de l’Aldosa (just al darrere d’on s’ha fet la roda de premsa de presentació). Una de les novetats d’enguany és que hi haurà dos traçats enlloc dels tres que hi havia fins ara. “Segons les opinions dels corredors, hem vist que es podien unificar les tres propostes en dues: la primera més exigent i l’altra més popular”, ha explicat la consellera d’Educació, Joventut i Esports de la Massana, Natàlia Cusnir, que ha volgut remarcar el caràcter festiu de la prova, que es tancarà amb un dinar a Borda Vella Casa Palés.

Per la seva banda el conseller de Turisme i Esports d’Ordino, Bartumeu Gabriel ha posat en relleu “la bona col·laboració entre els dos comuns, que ens permet optimitzar recursos i poder oferir una travessa de bon nivell”.

Tant el traçat llarg -21 km i 1.900 metres de desnivell- com el traçat curt – 6,5 km i 700 metres de desnivell- tindran la sortida a la plaça de l’Aldosa i enfilaran cap a la collada de l’Estall. Des d’allà, els corredors de la travessa curta giraran cap a la Gonarda, mentre que els de la llarga –puntuable per a la Copa d’Andorra-  aniran cap al Bony de les Neres, pujaran cap al Casamanaya i abans d’arribar al pic es desviaran cap al Clot de Sornàs.

“Pensem que és un recorregut que agradarà molt, tant perquè la ruta i els paisatges són molt agradables com per les característiques molt tècniques del traçat llarg, sobretot per la desviació cap al Clot de Sornàs”, explica el director tècnic de la travessa, Gaspar Pellicer.

Les inscripcions es poden fer fins divendres a www.viulamuntanya.com. El màxim d’inscrits que acollirà la travessa és de dos-cents. El preu és de 17 euros i inclou el dinar. Fins els 11 anys la inscripció és gratuïta. Pels acompanyants, el preu del dinar és de 10 euros.

El lliurament de premis està previst per a les 14 h.