torre-solsonaLa Torre Solsona ja té il·luminació nocturna. Aquest dimecres pels volts de 3/4 de 9 del vespre, tot coincidint amb l’encesa general de l’enllumenat públic de la ciutat, ja s’ha pogut veure la històrica construcció de Castellciutat amb enllumenat. 

La posada en marxa del sistema ha coincidit amb la vigília de la Diada i amb el final de les obres de restauració d’una de les fortificacions claus de la Guerra de Successió, en el marc del Tricentenari.

L’alcalde de la Seu, Albert Batalla, ha destacat “la importància de posar en valor aquest patrimoni concret de la ciutat, ja que suposa un element clau per entendre l’època moderna de la ciutat i alhora esdevé un referent turístic”.

Amb l’enllumenat d’aquest antic baluard militar de Castellciutat s’acaben de perfilar les obres de rehabilitació i senyalització d’aquest escenari de la Ruta 1714, que forma part dels itineraris pels escenaris de la Guerra de Successió.

Baix consum

Les obres d’instal·lació dels diferents punts de llum que i·lluminen la Torre Solsona han anat a càrrec dels tècnics municipals de l’Ajuntament de la Seu. S’hi han distribuït leds -punts de llum de baix consum- a les quatre façanes de la torre amb l’objectiu que es pugui reconèixer de nit però sense produir contaminació lumínica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada