La tornada a l’escola ja és aquí! La setmana s’inaugura amb la tornada a la rutina per als petits i pares, hem d’organitzar les seves vides i l’alimentació és una de les prioritats en les nostres agendes.

Motxilla, deures, esport, activitats extraescolars, els nostres fills cada dia han d’afrontar unes jornades esgotadores en què una bona alimentació juga un paper  fonamental perquè el seu rendiment, escolar i físic, sigui el més satisfactori possible. Menjar de tot en la seva justa mesura farà que els petits creixin sans i forts.

El primer pas perquè els nens adquireixin hàbits saludables és observar l’exemple dels seus pares. Els nens solen aprendre les conductes per imitació, així que si volem que els nostres fills aprenguin a menjar de tot i realitzin activitats saludables, hem de predicar nosaltres amb l’exemple.

Els nens, igual que els adults, han de realitzar cinc preses al dia per poder portar una dieta equilibrada.

Quan comença el curs escolar moltes vegades, amb les presses, els nervis i les matinades (sobretot després de les vacances), ens oblidem de la importància de realitzar i donar als nostres fills un bon (i equilibrat) esmorzar.

L’esmorzar és fonamental i ha d’incloure làctics (llet o iogurt), cereals (millor integrals) i una peça de fruita fresca i ha d’evitar en la mesura del possible qualsevol producte de pastisseria.

D’altra banda, és important dedicar-li un espai de temps per esmorzar, asseguts i sense presses (sí, és difícil, però no impossible). D’aquesta manera, contribuirem que els nostres fills tinguin un major rendiment físic i cerebral, alhora que evitarem que adquireixin mals hàbits, que a la llarga puguin derivar en problemes de sobrepès o obesitat.

Per a la “hora del pati” a mig matí, el més recomanable és un entrepà per ajudar a equilibrar la dieta. (Intenteu que l’entrepà sigui “desitjable”, perquè aquest no sigui una tortura o vagi a la paperera).

Per al dinar, han de prevaler els hidrats de carboni (patata, pasta, arròs, llegums), una ració de verdura i / o amanida i algun aliment ric en proteïnes, com la carn, peix o ous. De postres, fruita o lacti (iogurt, flam o natilles).

Per berenar, és convenient que no falti una peça de fruita o un aliment lacti, o millor els dos (un batut de llet amb fruita és una opció molt sana i als nens els encanta).

I finalment, per sopar, s’ha de completar la dieta portada al llarg de la jornada. En funció de la presa del migdia, s’ha de combinar i incloure algun aliment suplementari, seguint la mateixa fórmula que en el dinar però més lleugera. Hidrats de carboni més verdura i una mica de proteïna. (Per exemple, si al migdia el nen ha menjat mongeta verda amb patates, pit de pollastre amb amanida de tomàquet i com a postres una poma, per sopar podria menjar sopa d’arròs i verdura amb peix i un iogurt de fruites).

La quantitat d’aliments varia en funció de l’edat del nen, ja que no menja igual un nen de tres anys que un de dotze i també pot variar en funció dels nostres costums, però és important prestar-li la deguda atenció, evitant aliments precuinats, industrials i similars.

Els pares són els responsables de crear bons hàbits d’alimentació en els nens

 Li presteu la deguda atenció a la dieta dels vostres fills?

Feliç tornada a l’escola!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada