El ministre portaveu i de Finances, Jordi Cinca, ha informat aquest dimecres que el Govern està treballant en la modificació del Codi Penal per tal de tipificar el delicte de frau fiscal, i ha anunciat que s’entrarà a tràmit a finals d’any o principis del vinent. La tipificació d’aquest delicte a Andorra respon a les recomanacions fetes pel GAFI i el Moneyval, de manera que Cinca ha indicat que seria convenient que aquest canvi es pugui incloure en l’informe de la cinquena avaluació del Moneyval, que es confeccionarà després de la visita que farà l’organisme al país, prevista per al març o abril de l’any que ve.

Jordi Cinca ha informat que la tipificació del delicte fiscal s’inclourà al Codi Penal ben aviat, i que es farà de manera coordinada amb el Ministeri d’Interior per si s’aprofita per tirar endavant altres modificacions pendents del Codi Penal.

Més enllà de ser un compromís amb els organismes internacionals, el titular de Finances ha destacat que aquesta tipificació es vol tirar endavant per “completar el procés cap a la transparència” i perquè és una “voluntat coherent” amb el fet que s’hagi completat el marc fiscal. Així, la creació d’aquest nou delicte serà una eina per fer que “tothom compleixi amb les seves obligacions i que els casos que no compleixin no quedin impunes”.

D’altra banda, Jordi Cinca també ha fet referència a les crítiques de Liberals d’Andorra en relació a les negociacions per l’acord d’associació, i ha titllat d'”excusa” els arguments que exposa la formació per justificar que no vulguin formar part del pacte d’Estat. Cinca ha assegurat que la porta està oberta i es mantindrà oberta, però “no ho tindrem tot aturat, sinó que continuarem avançant”. A més, considera que si Ld’A vol ser un partit de Govern, “haurà de gestionar la relació amb la UE, i si pot incidir-hi des de dintre molt millor perquè donarà confiança als seus electors, al país i a la pròpia Unió Europea, perquè sabrà que Andorra tindrà, independentment de qui la governi, un Govern disposat a seguir col·laborant”.

Text: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada