donacio-sangLa setmana vinent es realitza la tercera campanya donacions de sang d’aquest any. La col·lecta de sang es farà dimarts 1 i dimecres 2 de desembre entre les 11 i les 14 hores i, a la tarda, entre les 16.30 i les 21.30 hores. L’organitza Creu Roja Andorrana amb el suport del Ministeri de Salut, Afers Socials i Ocupació, el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària, i el Banc de Sang i Teixits de Catalunya. De moment, en el que portem d’any, ja s’han aconseguit 644

Pot participar a la col·lecta de sang tothom que tingui entre 18 i 65 anys, que estigui bé de salut i que no hagi donat sang els últims dos mesos. Tenir el colesterol elevat no és un inconvenient. No s’hi pot anar en dejú, sinó que cal haver fet prèviament un àpat normal. Això sí, només es poden fer tres donacions a l’any en el cas de les dones i, pel que fa als homes, fins a quatre.

Aquesta serà la tercera col·lecta de l’any, després de la campanya que es va fer el juliol i la Marató de donats que es va fer a l’abril. Aquella cita va ser tot un èxit; es va batre el rècord de donacions en una sola jornada després d’arribar als 460 i sumar 237 donants nous, que mai abans havien participat en una campanya d’extraccions d’aquestes característiques. Sumant les dues campanyes que ja s’han fet aquest any s’han aconseguit 644 donacions. 

Les donacions es podran fer al carrer Pau Casals 10, 3a planta, d’Andorra la Vella.

Text i foto: ANA