La Temporada de Música i Dansa continua dissabte amb José Todaro

La Temporada de Música i Dansa continua el dissabte 21 de gener amb una raresa escènica: un espectacle basat en la música de cèlebres operetes.  El responsable en serà el veterà i insigne cantant francès José Todaro, continuador del gènere que tanta gloria va donar al mític tenor d’origen basc Luis Mariano i al compositor Francis López, binomi indiscutible de memorables musicals al famós Théâtre du Châtelet de París. A Todaro l’acompanyaran la mezzo soprano Maria Helena d’Oliveira, un magnífic conjunt instrumental i un seductor grup de ballarines. Amb aquesta funció La Temporada vol retre un merescut homenatge a Luis Mariano, l’anomenat “Princep de l’Opereta”, llegenda de l’escena lírica i de taquilleres pel•lícules durant més de vint-i-cinc anys. Molts recorden encara la seva actuació a Andorra – multitudinària, per cert – cap a finals dels anys 60 en el ja desaparegut escenari de la plaça de toros.

Un altre deute que la Temporada tenia pendent era amb l’estrella del ballet clàssic José Carlos Martínez, qui va ser fins aquest darrer mes de juny primera étoile del Ballet de l’Ópera Nacional de París. Martínez acaba de ser recentment nomenat, pel Ministeri de Cultura espanyol, director artístic de la Compañía Nacional de Danza en substitució de Nacho Duato qui ara desenvolupa la seva tasca professional a Sant Petersburg. A José Carlos Martinez no ballarà al costat dels primeres estrelles de la celebèrrima Òpera de la capital francesa – entre elles l’exquisida Agnes Letestu -. Els seus compromisos amb la CND a Madrid i la dedicació exclusiva que es veu obligat a respectar, fa que no pugui estar en les condicions òptimes per actuar. En el seu lloc ho farà  Stéphane Bullion. HI haurà  un repertori molt ben escollit que inclourà coreografies de Marius Petipa, de Rudolf Nureyev, del propi Martinez, de John Neumeier i del novaiorquès William Forsythe, del qui es podrà veure una de les seves més emblemàtiques creacions del 1987: In the middle, somewhat elevated. De tota manera, José Carlos Martínez ha fet saber que, si les seves obligacions ho permeten vindrà a presentar la Gala que ell va concebre, el mateix dia de la funció.

Igualment feia molt de temps que no es programava un virtuós del violí. Recordem noms ja consagrats que van visitar la Temporada ja fa uns anys com Maxim Vengerov, Gil Shaham, Gidon Kremer, Pinchas Zukerman, Silvia Marcovici o Jean-Jacques Kantorov. El mes de març, concretament el dijous dia 15, actuarà Sarah Chang una de les més aclamades i guardonades intèrprets del violí,  amb obres de Brahms, Franck i una sel.lecció de peces del musical West Side Story de Leonard Bernstein, compositor nord-americà mort ara farà vint-i-dos anys a Nova York, escenari on es desenvolupava l’acció d’aquell ja mitològic Romeu i Julieta, amb la genial coreografia de Jerome Robbins que aquest 2011 celebra mig segle de la seva estrena.

I per acomiadar la 18ª edició, un concert de luxe que, de ben segur, serà molt ben rebut per tothom: Els Nens Cantors de Viena, una formació austríaca exemplar que allà on va desperta passions. Aquest sensacional cor de veus entre els 10 i els 14 anys, creat sis anys més tard del descobriment d’Amèrica per Colom, ha vingut col.laborant amb les més destacades orquestres simfòniques i les més fascinants batutes: Herbert von Karajan, Claudio Abbado, Carlos Kleiber, Lorin Maazel, Ricardo Muti o Sir George Solti. Els Nens de Viena, entre els que Franz Schubert en va ser cantaire entre 1808 i 1813, faran el seu debut, en primícia i exclusiva, per a la Temporada amb un dels seus deliciosos i identificatius programes que, com deia abans, els porta contínuament a recórrer tot el món amb èxits sense precedents.

Aquest concert es presentarà excepcionalment en diumenge: el 15 d’abril a la tarda. Aquesta cita amb el Nens de Viena pot atraure, segons els organitzadors,  molta quitxalla que, d’altra manera, no podria assistir-hi per l’hora en que habitualment es fan les actuacions.

Com ja és habitual, seguiran  les xerrades abans de les actuacions per aproximar els artistes i els programes que minuts més tard podran veure dalt l’escenari i respondre també a qualsevol pregunta que el públic vulgui fer al protagonista de la breu conferència.

Els preus i punts de venda de les entrades no varien i seguirà el mateix sistema de compra, amb el descompte del 50% als posseïdors de la targeta magna i del carnet jove.  També s’ofereixen abonaments; el seu preu serà de 125 euros, el que representa un estalvi aproximat del 20% ja que els seients estan situats a la zona de 30 euros l’ actuació.

Per iniciativa del Comú, s’ha creat “Sopars Express” per donar facilitats i oferir un servei de restauració, a qui ho desitgi, en diversos establiments de la parròquia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *