Les dades facilitades pel departament d’Estadística del Govern a partir de les del departament d’Immigració mostren que el consum de quotes de temporada, a data del 18 d’abril, és del 116,8%, amb 4.709 autoritzacions acordades. Els decrets de quota preveuen una possibilitat d’ampliació excepcional de fins al 30% en el cas, per exemple, que una empresa hagi esgotat el nombre d’autoritzacions que li corresponia i pot acordar-ne ampliar la xifra sempre que l’empresari justifiqui que ha tingut baixes per accident o malaltia d’una durada superior a tres mesos entre els treballadors estrangers.

La quota inicial acordada per decret és de 4.033 en global, dels quals es reserven un mínim de 180 autoritzacions que pertanyen a comunitaris fronterers i un màxim de 2.314 per als extracomunitaris.

La dinàmica de les contractacions el 18 d’abril se situa, en comparació amb la mateixa data de l’any anterior, en un +29,9% del consum de les quotes d’extracomunitaris (amb 649 permisos més) i en un -10,4% del consum de les quotes per a comunitaris (amb 220 permisos menys). La contractació de personal per a les quotes de temporada 2018-2019 és superior a la de la temporada anterior a la mateixa data (429 treballadors més, un 10%). Destaca l’augment de contractacions en la quota d’Hosteleria, d’un 10,4%.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada