La temporada d’exposicions del Govern s’inaugura amb la gran trajectòria del fotògraf Jaume Riba

Jaume Riba, en la inauguració de la mostra que exposa les seves obres (SFGA)
Jaume Riba, en la inauguració de la mostra que exposa les seves obres (SFGA)

La ministra de Cultura i Esports en funcions, Sílvia Riva, ha participat aquest dimarts a la inauguració de la nova mostra que acull la Sala d’Exposicions del Govern, ‘Jaume Riba. Caminant’. L’exposició és la primera de la temporada 2023 a la sala del Govern i dona, així, el tret de sortida amb el suport a la creació que es desenvolupa al país.

“Després d’anys de fotografiar paisatges, persones, rius, flors, valls i muntanyes, costums, vivències, territoris i espais, avui tenim el privilegi d’exposar a la Sala d’exposicions del Govern el millor i més representatiu de l’obra de Jaume Riba, ha ressaltat la ministra durant la inauguració. La ministra en funcions ha destacat que el fotògraf i la seva obra són “referència” i faran gaudir a tothom que vagi a l’exposició “de la seva visió més personal de la seva obra i hi descobriran alguna obra inèdita”.

Comissariada per Natàlia Montané, amb la col·laboració de Dúnia Ambatlle i Jordi Batlle, la mostra s’emmarca dins del cicle ‘Trajectòries’, creat per a retre homenatge als artistes i les artistes consolidades del país, que compten amb una dilatada trajectòria. L’exposició recull una selecció d’obres del fotògraf ordinenc que mostren l’evolució de la seva obra durant els darrers 30 anys. Es tracta de 145 imatges que s’han agrupat en quatre àmbits: els paisatges, l’abstracció de la natura, els viatges i els nostres avantpassats.

A la mostra es poden veure paisatges d’Andorra fets a les quatre estacions de l’any, que posen de relleu la bellesa i el ric patrimoni natural del país. Tot seguit, i a l’oposat del primer àmbit, l’autor, tancant la focal, revela tot un món amagat a primer cop d’ull. Es pot descobrir així un món petit que es fa gran, minimalista i abstracte, ple de petits detalls i formes que sorprendran.

L’exposició estarà oberta al públic fins al proper 14 de maig. L’entrada és gratuïta i l’horari de la sala és de dimarts a diumenge al matí, de 10 a 13 h i de 15.30 a 20 h.

TOTES LES NOTÍCIES