La temporada d’esquí al Pirineu lleidatà finalitza 6 mesos després de l’obertura

La temporada d’esquí 2018-2019 als Pirineus ha finalitzat oficialment aquest dimecres amb el tancament de Masella, l’última estació dels Pirineus que seguia oberta. El complex cerdà ha estat novament la primera a obrir i l’última a tancar i, a més a més, enguany ha assolit unes xifres de rècord pel que fa a dies d’obertura: un total de 182.

Cal recordar que, arran de les inusuals nevades de final d’octubre passat, Masella ja va obrir remuntadors l’1 de novembre, més aviat que mai, i des de llavors ha seguit en funcionament de manera ininterrompuda. Al llarg d’aquests 6 mesos i 1 dia d’activitat ha rebut la visita de 403.621 esquiadors. Des del complex fan un balanç “excel·lent” de la campanya i, de fet, i la situen com la segona millor de la seva història, tant pel que fa al nombre d’usuaris com pel volum de facturació i de dies d’obertura.

Tot i que l’hivern ha estat marcat per un llarg anticicló, des de Masella asseguren que han compensat aquest fet amb la neu caiguda anteriorment i amb la innivació artificial. El retorn de les nevades a l’abril ha servit per arrodonir la campanya, que per a l’estació cerdana ha estat la segona millor de la història, només superada per la de l’any passat.

Pel que fa a l’esquí nocturn, aquest hivern l’estació d’Alp, Das i Urús ha obert els focus al llarg de 20 nits, principalment els dijous i dissabtes.

Per celebrar el final de temporada, aquest dimecres els posseïdors de forfet de temporada de qualsevol estació del món tenien accés gratuït a Masella, mentre que els abonats de l’estació podien convidar-hi fins a dos amics. A més a més, alguns aficionats han fet les últimes baixades en banyador o màniga curta per donar la benvinguda als mesos de calor. La direcció ja ha anunciat la intenció d’estrenar la temporada 2019-2020 el novembre vinent, sempre que les condicions de neu ho permetin.