Els Comuns d’Andorra la Vella i de Sant Julià de Lòria realitzen la valoració de la 44a temporada de teatre conjunta.

 Andorra la Vella

Total espectadors: 829

Mitjana d’assistència: 59 %*

A Andorra la Vella, s’han programat 4 espectacles: Jo mai, a càrrec de la companyia Prisamata; Nerium Park, a càrrec dels actors Roger Casamajor i Alba Pujol; Sea, Sax & Fun, a càrrec de la companyia Les Desaxés; i 3D Txèkhov, a càrrec del Grup estable de l’Aula de teatre d’Andorra la Vella. Malauradament, aquest darrer espectacle ha hagut de ser anul·lat per motius aliens a l’organització.

 L’espectacle que ha tingut més acollida entre el públic ha estat Sea, Sax, & Fun, espectacle musical organitzat amb la col·laboració de l’Ambaixada Francesa a Andorra i el Sax Fest 2014, amb una assistència de 441 persones, i que ha representat el 48’24% de l’aforament de l’Auditori del centre de congressos de la Capital. D’altra banda, l’espectacle Jo mai, ha acollit 224 espectadors, que ha representat el 90’7% de l’aforament del Teatre Comunal, mentre que la proposta que integrava l’actor andorrà Roger Casamajor, Nerium Park, ha rebut l’assistència de 164 espectadors, que representa el 66.4% de l’aforament del Teatre Comunal.

 La valoració que es fa des de l’àrea de cultura és satisfactòria, perquè tot i que s’ha baixat una mica en nombre absolut d’assistents (degut a l’anulació del darrer espectacle), les xifres han anat mantenint en termes generals les quantitats de les darreres temporades.

 Pel que fa als abonaments oferts, es constata que tenen una acceptació moderada pel públic d’Andorra la Vella, ja que solament se n’han venut 2, el mateix nombre que a la temporada anterior.

 *Aquest percentatge s’ha de valorar tenint en compte que un dels espectacles es va fer al centre de congressos on l’aforament és de 900 places.

 

 Sant Julià de Lòria

Prop de 1.200 persones gaudeixen de les obres de la 44a Temporada de Teatre a Sant Julià de Lòria

 A Sant Julià de Lòria, s’han programat tres obres: Iaia!, Un aire de família i Don Juan Tenorio, amb una mitjana d’assistència del 88%. La xifra total d’espectadors ha estat de 1.192.

La peça que més èxit ha tingut, amb un 99% d’ocupació de l’Auditori Claror, ha estat Iaia!. 448 persones van poder gaudir d’aquesta obra amb l’actriu Montserrat Carulla en el seu acomiadament dels escenaris. Dirigida pel seu fill Roger Peña i interpretada pel seu nét Aleix Peña, Carulla posava paper a una iaia renegaire que convertia en humor les misèries de la trista realitat.

Al mes de març, Un aire de família va ser molt ben rebuda pel públic lauredià. Aquesta obra dirigida per Pau Durà, va fer gaudir a 307 espectadors, d’un elenc actoral fantàstic interpretant una conjugació entre la diversió i el drama.

I per finalitzar la temporada a Sant Julià de Lòria, al mes d’abril, Don Juan Tenorio, va tornar a omplir les butaques de l’Auditori Claror amb 437 espectadors. Lloll Bertran i l’esperat Joan Pera Bertran van interpretar el mítics personatges de Don Juan Tenorio, però amb un toc de frescor, actualitat, humor i molt d’amor.

Pel que fa als abonaments, aquesta temporada ha estat tot un èxit, havent passat de 40 la temporada anterior (42a) a 120 aquesta 44a.

I respecte a la nova iniciativa del Regala Cultura, destacar la bona rebuda havent-ne pogut gaudir més d’una dotzena de persones amb la possibilitat de conèixer als actors i percebre de primera mà les seves percepcions després de les actuacions.

El Comú fa una valoració molt satisfactòria en les crítiques rebudes i en les dades d’assistència, havent augmentat en gairebé un 43 % respecte a la temporada anterior (42a).

(Text: Comú Sant Julià)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada