El Departament d’Agricultura ha presentat les novetats per a la nova temporada de pesca a les aigües d’alta muntanya, que ha començat aquest dissabte i es clourà el 30 de setembre. Una novetat d’enguany és que la temporada per a la pesca sense mort es perllonga fins al 15 d’octubre.

Atès que es tracta d’un tipus de pesca sostenible, s’amplia mig mes més, de manera que tant l’activitat piscícola com la turística i l’econòmica de la zona es vegi afavorida. Els pescadors podran obtenir els permisos diaris de pesca així com la llicència per internet, a través de les societats de pescadors o en determinats establiments del territori. Enguany també s’ha habilitat un sistema de pagament mitjançant datàfons.

Aquest és un dels tipus de pesca amb més adeptes a Catalunya, i té una gran importància turística i econòmica a determinades zones de muntanya, entre les quals destaquen l’Alt Urgell, la Cerdanya, el Pallars Sobirà, l’Alta Ribagorça i el Pallars Jussà.

Obtenció dels permisos

El Departament d’Agricultura continua incrementant la seva política per facilitar l’obtenció dels permisos diaris de pesca i també de la llicència, que actualment es pot obtenir per a 15 dies per a turistes de pas o de fins a 4 anys per a persones que pesquen cada any, amb el consegüent estalvi. Per aquesta raó ha incrementat les possibilitats d’obtenció.

Aquests es podran adquirir a través d’internet, mitjançant les societats de pescadors, en determinats comerços, botigues, o llocs de restauració i allotjaments de les zones de pesca amb més demanda. Enguany s’ha habilitat un sistema de pagament mitjançant datàfons en un entorn telefònic alternatiu a internet.

Nous sistemes alternatius de pesca

D’altra banda, el Departament d’Agricultura treballa en la implantació de noves modalitats de zones de pesca controlada. Està iniciant els primers contactes amb societats de pescadors, administracions locals i organitzacions representatives del sector turístic amb l’objectiu de recuperar les poblacions de truita autòctona. L’objectiu és revitalitzar la pesca esportiva en aquestes zones i diversificar-les, de manera que es pugui arribar a un major nombre de zones i amb més pescadors.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada