La temporada de pesca de truita al Pirineu s’inicia aquest dissabte dia 15 de març

pesca-educativa-masanaLa temporada de pesca de la truita s’inicia aquest dissabte, 15 de març, i es perllongarà fins al 31 d’agost. La pesca sense mort enguany s’allarga fins al 15 d’octubre. En el cas de la pesca en alta muntanya, s’iniciarà el 10 de maig i finalitzarà el 30 de setembre amb mort i el 15 d’octubre sense mort.

Enguany s’estableix un límit de captures per a la truita comuna (Salmo trutta) de 4 exemplars per pescador i dia, d’una mida superior als 22 cm en les zones de pesca controlada de salmònids. Pel que fa a les zones intensives, s’estableix un límit de captures de 6 truites per pescador i dia, d’una longitud superior als 19 cm. L’import de la taxa per pescar sense mort continuarà gaudint d’un 50% de bonificació.

D’altra banda, es mantenen els descomptes per a federats a la Federació Catalana de Pesca Esportiva i Càsting i per als socis de les societats de pescadors que col·laboren en la gestió.

L’ús de la cullereta d’un ham sense arponet per a la pesca sense mort en aigües de salmònids continua estant permès en determinats trams, juntament amb el buldau i la mosca a cua de rata o fuet.