La Temporada de Música i Dansa celebra els 20 anys amb l’Orquestra Mariinski com a plat fort

temporada-2La 20a Temporada de Música i Dansa d’Andorra la Vella MoraBanc, que se celebrarà entre els mesos de gener i març del 2014, tindrà com a plat fort l’actuació de l’Orquestra Simfònica del Teatre Mariinski de Sant Petersburg, prevista per al 14 de febrer. El cartell ‘rellevant i engrescador’ es completa amb els ritmes de funky i soul dels Kool & The Gang, el recital d’òpera i piano de Kiri Te Kanawa, l’Acadèmia de Dansa Princesse Grace de Mònaco, i el jazz de la BBC Big Band. El fet de portar l’Orquestra Mariinski, que ha fet disparar el pressupost fins als 350.000 euros globals, ha portat els organitzadors a buscar un nou patrocinador, Andorra Turisme, que col·labora fent promoció de la Temporada i amb una aportació econòmica de 30.000 euros.

Aquest dijous s’ha presentat el programa de la 20a Temporada de Música i Dansa d’Andorra la Vella Morabanc, del qual destaquen les actuacions de l’Orquestra Mariinski de Sant Petersburg i la formació de funky i soul Kool & The Gang. L’objectiu ha estat elaborar un cartell d’alt nivell per commemorar el vintè aniversari, adreçat tant al públic nacional com a l’internacional, ja que es vol consolidar la Temporada com ‘un atractiu turístic més de l’hivern’.

El pressupost s’ha incrementat fins a l’entorn dels 350.000 euros, sobretot pel catxet de l’Orquestra Mariinski, i és per aquest motiu que s’ha buscat un nou patrocinador, Andorra Turisme, que col·laborarà en la promoció i en la venda d’entrades, i aportarà 30.000 euros. Una altra de les novetats d’enguany serà el servei de bar que s’oferirà al vestíbul del Centre de Congressos. Les entrades tindran el mateix cost que l’any passat, i depenent de la zona seran de 35, 30 o 25 euros, excepte en el cas de l’actuació de Mariinski i de Kool & The Gang, que costaran 30 o 40 euros depenent de la zona.

El programa començarà el 10 de gener amb la soprano Kiri Te Kanawa que oferirà un recital acompanyada pel pianista Gary Matthewman. El 18 de gener serà el torn dels Kool & The Gang, que segons el director artístic de la Temporada, Josep Maria Escribano, ha assegurat que serà una actuació amb molt ritme i que serà una festa, ja que la formació sempre aconsegueix una sinergia especial amb el públic.

El 14 de febrer, coincidint amb Sant Valentí, actuarà l’Orquestra Simfònica del Teatre Mariinski de Sant Petersburg, que Escribano ha definit com una de les millors orquestres de l’actualitat, i ha recordat que feia molts anys que volien portar-la.

El 8 de març tindrà lloc l’únic espectacle de dansa, a càrrec de l’Acadèmia de Dansa Princesse Grace de Mònaco, considerada ‘una de les millors companyies d’Europa’. Finalment, el 27 de març tancarà la Temporada la BBC Big Band, que dedicarà una primera part a homenatjar el gran mestre del jazz Duke Ellington, mentre que la segona part repassarà els estàndards d’aquest gènere.