Foto: DAAM

La Taula de Camins de l’Alt Pirineu i Aran ha presentat el Pla d’Accions que l’IDAPA pretén executar al llarg d’aquest 2018 per potenciar el senderisme i la pervivència de camins a la regió. La vall de Boí i la seu del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici van acollir el passat dia 15 la primera sessió plenària d’enguany d’aquest ens.

En l’àmbit dels camins, els esforços se centraran a reivindicar el manteniment estable mitjançant l’elaboració d’un document de posicionament públic de la Taula. Alhora, s’elaboraran uns vídeotutorials sobre com recuperar-los i s’iniciarà un estudi per identificar els camins històrics del Pirineu.

Pel que fa a l’acció de caminar, el protagonisme serà per a la salut. Es plantejaran activitats relacionades amb el benestar físic i mental de la població, intentant donar més importància a la nutrició dels senderistes. L’accés segur a la muntanya també s’abordarà a partir d’un decàleg adreçat no pas al públic final sinó als prescriptors i acompanyants.

En el sector professional del senderisme, els guies fa temps que reclamen més visibilitat. Es dissenyarà una campanya de comunicació dirigida als turistes nacionals amb l’objectiu de fer emergir el valor afegit què comporta anar a la muntanya acompanyat d’un guia. Paral·lelament, el mètode SENDIF per determinar la dificultat dels itineraris a peu s’ampliarà per ser aplicable també als itineraris lineals i no només als que comencen i acaben al mateix lloc.

Pel que fa a la 3a edició dels Festivals de Senderisme dels Pirineus, enguany incorpora dos nous territoris i arriba així a 8 esdeveniments entre maig i juliol. L’IDAPA seguirà donant suport a la promoció conjunta de l’esdeveniment, enfortint-la en les xarxes socials i amb presència al Mercat d’Escapades, que tindrà lloc a Barcelona del 4 al 6 de maig.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada