Des de ja fa gairebé un any la parròquia d’Encamp ha posat al servei dels usuaris de vuit pàrquings comunals una targeta, anomenada ‘e-parq’, perquè aquells que la tinguin puguin gaudir d’un 50% de descompte en les tarifes de pàrquing amb barrera horitzontal, així com d’una hora gratuïta d’aparcament (Encamp n’ofereix mitja). Durant aquest temps s’han expedit un total de 321 targetes. Ara l’administració va un pas més endavant, tal com ja va anunciar, i l”e-parq’ permetrà també pagar en totes les zones blaves i verdes del poble amb un estalvi també del 50%. D’aquesta manera la nova targeta tindrà dos recarregues per separat, una per les zones d’establiment limitat i l’altra pels aparcaments amb barreres.

Els usuaris que tinguin l’antiga ‘e-parq’ podran canviar-la sense cap cost. Aquells que la vulguin adquirir el preu inicial per als aparcaments horitzontals serà de 30 euros, 25 de recàrrega inicial i 5 euros de dipòsit per l’adquisició de la targeta. Per als parquímetres són també 5 euros de dipòsit i 20 per a recàrregues. Els usuaris que vulguin també podran recarregar les dues parts de la targeta. “És la primera targeta del Principat que permet pagar les dues modalitats d’aparcament”, ha destacat la consellera de Circulació, Aparcaments i Via Pública, Laura Mas, durant la roda de premsa. La mateixa consellera també ha avisat que arran de tots aquest canvis i facilitats per pagar s’incrementaran els controls dels agents de circulació i també les sancions. 

Durant la trobada amb la premsa, Mas també ha explicat que el comú ha posat en marxa un altra novetat. Aquesta permet als ciutadans aparcar a algunes zones blaves i verdes d’Encamp sense haver de posar tiquet cada vegada. L’adquisició d’aquesta vinyeta, que s’haurà de posar al vidre de davant del cotxe com l’etiqueta de l’ITV, tindrà un cost de 300 euros anuals o 175 euros semestrals i permetrà deixar el cotxe en el mateix carrer o zona on resideixi, sense donar-li dret a l’estacionament en un altre carrer o zona de la parròquia, on haurà d’obtenir el tiquet del parquímetre corresponent. 

Per això, el comú ha dividit les zones blaves i verdes en tres grans grups: A, B o C, segons l’afluència de vehicles. Aquesta nova modalitat només permet aparcar a les zones B i C, que són tots els carrers excepte l’avinguda Joan Martí i l’avinguda François Miterrand. Això si, els usuaris de la vinyeta no podran aparcar més de 48 hores el vehicle en el mateix lloc, tal com apunta l’Ordinació de Medi Ambient i Via Pública. “El nou mètode l’hem creat perquè el veïns puguin tenir més rotació i perquè els surti més econòmic”, ha explicat Mas, que ha apuntat que aparcar tot el dia amb la nova modalitat surt a 83 cèntims. Sense aquesta, costa 4 euros al dia.

Finalment el comú també ha presentat un nou sistema de gestions en línia, que en un període de dos mesos permetrà també desenvolupar una aplicació mòbil per pagar les sancions i els tràmits del servei de circulació de manera més àgil i ràpida. A més, també es podrà pagar a través d’aquesta aplicació les zones verda i blaves, malgrat que no hi hagi tiquet dins del cotxe. Tot plegat, ha tingut una inversió de gairebé prop de 300.000 euros. Uns 200.000 pels nous 45 parquímetres i 95.000 euros per canvis als aparcaments amb barreres perquè es pugui utilitzar la nova targeta ‘e-parq’. “Volem que hi hagi rotació i també endreçar tot l’aparcament de la parròquia”, ha conclòs Mas.

1 comentari

  1. I la unificació de les targetes d’Andorra, Escaldes i Encamp per quan?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada