La subhasta de La Capsa es destinarà a un nou projecte del rober de Càritas

El dijous 16 de juny tindrà lloc una nova edició, i ja en són tres, del sopar i subhasta d’art benèfics organitzat per l’espai de creació de les Valls del Nord, La Capsa. El 50% del que es recapti, tant amb el sopar com amb la subhasta de 25 artistes del país, anirà destinat a un nou projecte que aquest 2016 impulsarà Càritas Andorrana, que vol donar oportunitats laborals a persones amb dificultats a través del seu rober. La idea és millorar el procés de recollida i selecció del material tèxtil, ja que les donacions i reutilització van “en augment”, tal com ha assegurat la coordinadora de Càritas, Txiqui Bruna. Els preus de sortida de les obres d’art oscil·len entre els 100 i els 3.000 euros. També hi ha l’opció de fer una aportació solidària mitjançant una fila zero del sopar per aquells que no hi puguin assistir.

Càritas Andorrana està treballant en un nou projecte relacionat amb el seu rober, servei que proporciona roba usada a famílies amb necessitat, a botigues de segona mà o per exportar. Es tracta d’un “pas endavant”, com ha definit la coordinadora de l’entitat, Txiqui Bruna, motivat per l’augment viscut els darrers anys pel que fa a donacions de roba, que va arribar fins a les “39 tones l’any passat”. Càritas necessita més recursos humans per fer la selecció i donar sortida a tot aquest material tèxtil, motiu pel qual contractarà els propers mesos a persones en risc d’exclusió social, sobretot joves que ni estudien ni treballen, o persones de més de 55 anys que s’han quedat sense feina, ha explicat Bruna. Seran “contractacions temporals”, per donar-los “un espai de formació, un pont per aconseguir la inserció laboral”. En paral·lel, l’entitat vol ampliar els punts de recollida de roba usada per aconseguir, com a mínim, que n’hi hagi un a cada parròquia.

Aquest nou projecte necessita, amb tot, un impuls econòmic inicial. Un impuls que donarà el tercer sopar i subhasta benèfics de l’espai de creació La Capsa, de les Valls del Nord. La cita serà el dijous 16 de juny a l’hotel Coma d’Ordino. El 50% de la recaptació del sopar, així com de la subhasta, es donarà al nou projecte del rober perquè pugui ser una realitat. Així mateix, i pels que no hi puguin assistir, s’ha creat una fila zero per poder fer una aportació solidària. 

La consellera de Cultura, Igualtat i Participació Ciutadana del Comú de la Massana, Jael Pozo, ha destacat que aquest any compten amb 25 artistes del país participants, més l’aportació dels alumnes de fotografia de La Capsa. Una xifra “que augmenta” respecte a les dues anteriors edicions, on en van tenir una vintena. Les seves obres estaran exposades fins al 16 de juny per començar a seduir als possibles compradors, amb preus de sortida que oscil·len entre els 3.000 euros (una creació de l’artista Ahmed Kestha), i els 100 euros, per tal que les obres “siguin accessibles a tothom”. Alfons Valdés, Rosa Mujal o Eve Ariza són alguns dels artistes que s’han volgut sumar a la causa benèfica.

El sopar també és una manera de poder “asseure’s amb els artistes i conèixer-los de prop”, ha destacat Pozo. Per la seva part, la cònsol menor d’Ordino, Gemma Riba, ha recordat que fa dos anys es van recaptar 9.700 euros, mentre que fa un any es va arribar als 10.000 euros gràcies a l’assistència d’una setantena de persones. En l’edició d’aquest any es confia a poder superar aquestes xifres.

Text i foto: ANA