La  Subdelegada del Govern a Lleida, Inma Manso, ha assistit aquest matí a l’acte d’inauguració de la 4a edició del  Saló de l’Esport i Turisme de Muntanya (STM) que s’ha dut a terme al recinte de Fira de Lleida. En el decurs de l’acte  també s’ha inaugurat una nova edició de Petitàlia i de Mascota’m amb l’objectiu, segons els organitzadors, d’atreure a un públic familiar al recinte firal.

Després de l’acte inaugural, Inma Manso ha visitat l’estand del Grup de Rescat i Intervenció en Muntanya (GREIM) i del Servei de Protecció de la Natura (SEPRONA) de la Guàrdia Civil de Lleida, que participa en el Saló per segona vegada.

A l’estand, la Subdelegada, juntament amb el Tinent Coronel de la Comandància de la Guàrdia Civil de Lleida, José Antonio Ángel Gonzalo,  ha saludat als membres dels GREIM i del SEPRONA encarregats d’explicar als visitants les diferents activitats d’aquestes dues unitats. Inma Manso ha destacat en aquest sentit “la important tasca que porten a terme aquests agents en les seves respectives funcions en la defensa i el respecte pel medi natural”. El GREIM, amb seu a Vielha,  exposa a l’estand divers material utilitzat en els rescats de muntanya, mentre que el SEPRONA mostra el material i utensilis d’anàlisis que utilitza en les seves actuacions.

Posteriorment, la Subdelegada del Govern ha visitat l’estand de l’Organisme Autònom Parcs Nacionals, entitat pública depenent del Ministeri d’Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi Ambient, responsable de la coordinació, projecció i impuls de la Xarxa de 15 Parcs Nacionals i 48 reserves de la biosfera que hi ha actualment a Espanya. L’únic Parc Nacional a Catalunya és el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, entre les comarques de l’Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà, la Vall d’Aran i el Pallars Jussà. Aigüestortes serà, a més a més, el tema de tres conferències programades aquesta tarda en el Saló de l’Esport i Turisme de Muntanya.

Parcs Nacionals participa també per segona vegada en el STM amb la finalitat de difondre aquelles activitats de muntanya compatibles amb els objectius de defensa i protecció dels parcs nacionals. A l’estand exposa material informatiu sobre la xarxa de Parcs i reserves de la biosfera, així com diversa oferta turística situada en les àrees d’influència d’aquestes zones.  

La 4a edició del Saló de l’Esport i Turisme de Muntanya, que tancarà portes demà diumenge dia 26, compta amb 70 expositors directes, 10 més que en l’edició anterior. Els organitzadors han programat de forma paral•lela fins a 25 activitats com jornades tècniques, conferències, tallers, curses i demostracions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada