La sort dóna l’esquena a Vinyes-Mercader en el Ral·li d’Ourense

Joan Vinyes-Jordi Mercader (Suzuki Swift S1600) van completar el 46è Ral·li Orense – Orense Termal en la 3ª posició de la classificació de vehicles de 2 Rodes motrius fins a 1600 cc, a 3’46” de l’equip guanyador, el tàndem format per García-Gonzalez (Citroën DS R3T). A més, l’equip Suzuki Motorsport es va situar en al 9ª posició final de la classificació absoluta.

Sí a Vigo va ser una punxada l’anomalia que va marcar la part final de l’actuació de Vinyes, en aquesta ocasió va ser el trencament d’un palier, en la segona passada per Os Peares, el problema que va deixar sense opcions de barallar-se pel triomf entre els vehicles de la Copa d’Espanya de 2RM. Sense cap dubte, aquest no és el nostre any, era el comentari que feia un Vinyes, resignat amb la seva sort, després d’entrar el seu vehicle en el reagrupament de meitat de carrera.

Quant a la climatologia, cal esmentar que la calor va ser la dificultat atípica del la prova d’Ourense. Malgrat ser un fet habitual, les queixes de participants i aficionats en general es van fer notar. La recerca de zones amb ombra va ser una prioritat per a molts que els present en les especials de la prova gallega.

La 1ª secció, que constava solament d’una pas per a l’especial espectacle, es va desenvolupar sense incidents i amb diferències mínimes entre els participants. Vinyes va ocupar la segona plaça entre els 2RM a 3” del més ràpid, E.García. El comentari unànime entre els pilots era que es tractava d’una especial en la qual hi havia poc a guanyar i molt a perdre.

Les seccions 3ª i 4ª, que incloïen les especials noves del ral•li, Os Peraes i A Peroxa, van tenir una incidència important en el desenvolupament del ral•li i en particular per Vinyes-Mercader.

En la primera passada per Os Peraes, una virolla li va fer perdre 30” respecte a E.Garcia que es mostrava en aquesta ocasió com l’enemic a batre en aquesta prova. Les diferències es van mantenir fins que es va produir el contratemps esmentat, és a dir el trencament de palier del Suzuki Swift S1600.

Com no podia ser d’una altra manera, Vinyes-Mercader van arribar clarament despenjats al reagrupament de meitat de carrera. Concretament en la 7ª plaça dels 2RM, amb més de 4’ perduts respecte a E.García. En la classificació absoluta ocupava la 18ª posició.

Malgrat tot, l’equip Suzuki Motorsport va decidir reparar la seva mecànica i disputar les seccions 5ª i 6ª, les últimes del ral•li. En aquesta part final de la competició, Vinyes-Mercader van marcar diversos scratch de la categoria 2RM, van llimar clarament les seves diferències amb els rivals que els precedien, però arribar als llocs d’honor va ser del tot impossible.

En aquesta ocasió Vinyes no estava satisfet ni amb el resultat ni de com s’havia desenvolupat la carrera, però valorava la part positiva de la jornada en afirmar que: A punt vam estar de quedar-nos fora de carrera i almenys hem tingut l’ocasió d’estar al parc tancat final i sumar uns punts que poden ser valuosos a final de temporada, en les classificacions per les quals estem barallant. No hi ha dubte que m’hagués agradat estar en la lluita pel triomf però aquesta vegada, a Orense, no ha pogut ser. A més Vinyes comentava d’aquesta manera com es va produir el trencament del palier: Ha estat en un encreuament molt tancat de dretes, a continuació he notat que alguna cosa no anava de manera correcta i de seguida vam poder apreciar que el palier estava trencat. La situació no era fàcil, quedaven més de 20 kms per a la meta… vam decidir continuar a marxa lenta per intentar arribar a l’assistència, si forçàvem podíem trencar l’autoblocant. Almenys això va sortir bé i vam poder seguir encara que amb molt temps perdut. Són les carreres…

Amb aquesta sensació d’impotència, Vinyes-Mercader comencen l’atur estival, habitual, en el Campionat d’Espanya de Ral•lis d’asfalt. L’últim cap de setmana d’Agost, dies 24 i 25, es disputarà el Ral·li de Ferrol, tercera i última cita gallega de la temporada.