La soja, un aliment saludable que va guanyant adeptes

Els orígens de la soja els trobem al sud-est asiàtic. Hi ha restes documentades de l’existència d’aquesta lleguminosa des de fa més de 5000 anys i constitueix un dels aliments bàsics de la Xina.

Tot i que el consum aquí encara no és gaire estès sí que el trobem cada cop més present en forma de germinats, begudes de soja i com a component de sucs i de iogurts.

La beguda de soja no conté lactosa i, per tant, pot ser una bona alternativa per a aquelles persones que tenen intolerància a aquest component. Aquesta beguda també destaca per l’alt contingut en proteïnes, vitamines del grup B12, a la vegada que aporta menys quantitat en sodi i menys calories.

Com a derivats de la soja, també trobem d’altres productes coneguts, com la farina, l’oli, la lecitina o el tofu.

Aturant-nos en la lecitina de soja, el consum d’aquest producte, que es pot trobar en herboristeries, pot ajudar a abaixar els índex de colesterol, a la vegada que accelera el metabolisme dels greixos.

D’entre els components de la soja destaquen les proteïnes d’alta qualitat, amb un índex que supera el de les carns vermelles.

També cal mencionar l’aportació de fibra, que contribueix a regular el trànsit intestinal i a reduir els nivells de colesterol.

La soja és també rica en greixos beneficiosos per a la salut, amb característiques similars a la que ens aporta el peix blau.

Els minerals i les vitamines són d’una qualitat comparable a la resta de llegums conegudes. En destaca el calci, el ferro, el magnesi, el potassi i el fòsfor.

Per El Tot Granollers / ACPG – Redacció

2 comentaris

  1. Deuria posar al article que el 95% de la Soia a nivell mundial es OMG(modificats geneticament); els venedors diuen que es estupenda i els cientifics que la estudien(sobretot frança) diuen que pot ser una de les causes de la epidemia de Cancer actual(al igual que el blat, ja arriba a un 75 % OMG a nivell mundial)

    Es nota per a qui treballen aquestos diaris propagandistics, demà ens diran que menjem plàstic, que es barato i nutritiu i tot a fer-ho com idiotes…

    Informeu-vos !!!

  2. Perdoneu, però la soja no fermentada ni germinada produeix greus problemes de salut, sobretot en nens i nenes que encara no han passat la pubertat. La soja té un compost que és similar a un tipus d’hormona femenina, de manera que el cos humà pot arribar a confondre’l i per tant té l’efecte d’estar hormonant artificialment a les persones. Quan es fermenta es perden aquestes propietats i és per això que els països orientals els consumeixen en aquest tipus de preparacions…
    No vull ser extremista i caldria informar-se’n millor, però no he pogut estar-me’n de comentar-ho, ja que es presenta la soja com súper bona per la salut i no tots els estudis diuen el mateix! És més, hi ha qui diu que se’n fa tant bona propaganda perquè la soja es pot cultivar en grans extensions, de forma transgènica, etc… i per tant aporta grans beneficis econòmics a aquest tipus de companyies nord-americanes!!

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES