La societat de les imatges

La  nostra és una societat cada dia més basada en la imatge. Malgrat això, no aconseguim desempallegar-nos d’aquest vici històric: el deposar paraules darrere de paraules. Sigui com sigui, el cert és que, en matèria de xarxes socials, Instagram, la plataforma perfecta per pujar fotografies, cada vegada té més adeptes. Això és el que es desprèn de les dades fetes públiques pel seu cofundador i CTO, Mike Krieger, en la seva visita a Espanya.

Segons afirma el factòtum de la xarxa social més tard adquirida per Facebook, Instagram compta al país amb 12 milions d’usuaris. És a dir, més de la quarta part dels espanyols tindrien (en dades fredes) un compte a Instagram.

Les xifres d’impacte no acaben aquí. Si bé és conegut que Facebook ronda la xifra màgica de 2.000 milions d’usuaris a tot el planeta, Krieger ha revelat que Instagram té actualment 700 milions de comptes actius mensuals a tot el planeta i 400 milions diàries. D’aquestes el 20 per cent són nord-americans.

L’interessant d’aquests números, més enllà de quan elevats siguin, és el fet que Instagram ha crescut de forma exponencial en els últims temps. A Espanya, la xarxa social ha experimentat més canvis, diu Krieger, en l’últim any que en els anteriors 5.

Comptat i debatut, potser encara no hem arribat a l’era plena de la imatge, amb tot, el camí cap a una societat basada en fotografies ja està en marxa.

Per Tecnonews / AMIC